Pentagonul a vorbit pentru prima dată despre OZN-uri în Congresul american după mai bine de 50 de ani. S-au întâlnit piloții americani cu extratereștri? | EXCLUSIV

Actualitate

Pentagonul a vorbit pentru prima dată despre OZN-uri în Congresul american după mai bine de 50 de ani. S-au întâlnit piloții americani cu extratereștri? | EXCLUSIV

Pilotul Cezar Osiceanu a reacționat, într-un interviu exclusiv pentru WOWbiz.ro, la prima audiere după mai bine de 50 de ani pe subiectul OZN-urilor din Congresul SUA.

Marți, mai mulți oficiali de top ai Pentagonului au dat explicații în fața unei subcomisii din Camera Reprezentanților vizavi de cele aproape 400 de cazuri de „fenomene neidentificate” din spațiul aerian american, înregistrate în mai bine de jumătate de secol.

André Carson, congressman american: „OZN-urile sunt o potențială amenințare la siguranța națională și trebuie tratate ca atare.”

Pentagonul a vorbit pentru prima dată despre OZN-uri în senatul american după mai bine de 50 de ani. Care sunt fenomenele observate de aviația din SUA

Subcomisia pentru contrainformație, contraterorism și contraproliferare din Congresul SUA convocat audierea după ce un raport despre OZN-uri, comandat de Departamentul de Apărare anul trecut, a constatat faptul că o bună parte dintre incidente au rămas neexplicate.

Deși raportul realizat de Biroul Directorului de Informații și de grupul de lucru pentru OZN-uri al Pentagonului nu a găsit dovezi care să ateste faptul că obiectele văzute pe cer aparțin extratereștrilor sau vreunui inamic străin, acesta nu a oferit lămuriri în privința originilor lor.

„De prea mult timp, stigmatul asociat OZN-urilor a stat în calea unei bune analize informaționale. Piloții au evitat să le raporteze și au fost luați în derâdere când au făcut-o.

oficialii Departamentului de Apărare au degrevat problema către eșaloanele inferioare sau au băgat-o sub preș cu totul, temându-se o comunitate sceptică a securității naționale. Astăzi suntem mai conștienți. OZN-urile sunt neexplicate, e adevărat. Dar sunt reale. Trebuie să fie investigate. Și orice amenințări pe care le prezintă trebuie să fie neutralizate”
, a declarat democratul André Carson, președintele Subcomisiei Camerei Reprezentanților pentru Contrainformație, Contraterorism și Contraproliferare.

Citeste si: Americanii susțin că hackerii statului chinez spionează Rusia, marele aliat al guvernului de la Beijing. Ce strategie ar fi folosit: „Se bazează foarte mult pe tehnici de inginerie socială”| EXCLUSIV

Cezar Osiceanu, pilot de aviație civilă: „Dacă totul este militar, și atunci nu pot permite să se afle, atunci mai lasă lumea să și fabuleze.”

În 2020, Pentagonul a publicat trei înregistrări video, FLIR, GOFAST și GIMBAL, care arătau cum piloții aviației militare americane s-au întâlnit cu obiecte neidentificate. În noiembrie 2021, Pentagonul a înființat Grupul de Identificare a Obiectelor Aeriene și de Management al Sincronizării (AOIMSG), care să fie succesorul spiritual al grupului de lucru pentru OZN-uri, cu intenția de a investiga astfel de incidente.

Ultima audiere în Congresul american pe acest subiect a fost în anii '60. La vremea respectivă, Congresul a desființat „Project Blue Book”, un program al aviației americane care a investigat și analizat OZN-uri din 1947 până în 1969.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Contactat de echipa WOWbiz.ro, Cezar Osiceanu, pilot cu experiență de peste 40 de ani de zbor, a recunoscut că, de-a lungul carierei sale în aviația civilă, a observat mai multe fenomene atmosferice, aparent bizare, pe care le-a și fotografiat sau filmat. Într-un clip din arhiva sa personală, se poate observa cum, în dreapta sa, zboară un „obiect neidentificat” care este, de fapt, doar o iluzie optică, proiecția propriului avion. Osiceanu susține că astfel de fenomene, cât și testele cu echipamente militare secrete aflate în dezvoltare, pot explica o parte dintre aparițiile stranii de pe cer.

„Multe dintre ele au fost cazuri militare. Când au apărut avionul și balonul, tuturor li s-a părut ceva ciudat. Există, de exemplu, baloane meteorologice, care sunt umplute cu heliu, ca să se ducă cât mai sus, și care, la un moment dat, ajung până în stratosferă. O altă prolemă este aceea a deșeurilor provenite din circulația extraatmosferică, cu navete, cu rachete, din care se pierd diverse părți. S-au înmulțit tot felul de rapoarte de-a lungul timpului despre poluarea cu astfel de obiecte din spațiul atmosferic, care au început să coboare către partea inferioară a atmosferei, către troposferă, către noi.

Pe de altă parte, sunt proiecte diverse, avioane de diverse feluri, de diverse mărimi, care sunt secrete. Gândiți-vă ce ar fi însemnat o dronă, în mintea unui oarecare, acum 30 de ani. Dronele de acum nu sunt făcute imediat, au în spate 10-15 ani de dezvoltare. Uitați-vă la forma bombardierului F-117. E o ciudățenie! Când decolează, se închid obloanele, special făcute să respingă undele radar. Dacă totul este militar, și atunci nu pot permite să se afle, atunci mai lasă lumea să și fabuleze” , a declarat Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.