Personalități din toate domeniile, invitați la tradiționala cină de Iftar a comunității turce!

Simbol al prieteniei interetnice, masă de Iftar a fost organizată de Tika în colaborare cu Muftiatul Cultului Musulman din România.

Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

În deschiderea evenimentului, Murat Iusuf, muftiul Cultului Musulman din România, a ținut un discurs în care a amintit despre relațiile speciale dintre poporul român și poporul turc, reluând îndemnurile la toleranță religioasă și etnică.

Citeste si: Ziua Eroilor Turci- Ceremonie de comemorare! Excelenţa Sa, Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România a ţinut un discurs emoţionant!

Citeste si: Ugur Yesil, CEO Kanal D si Executive Board Member Kanal D, premiat la Gala Bursa

Citeste si: Atmosferă de gală la Balul Tradiţional organizat de Asociaţia oamenilor de afaceri turci din România

Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz, a vorbit despre parteneriatul strategic dintre România și Turcia, dar și despre bucuria de a organiza cină tradițională de Iftar în țara noastră.

Citeste si: Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România...- bzi.ro

”Luna Ramazanului este o lună sfântă, este o lună care înseamnă solidaritate, este o lună care înseamnă pace și înțelegere. Suntem extrem de fericiți să fim astăzi, împreună, în această seară.

(...) De aceea, în această seară, suntem împreună în această încăpere oameni de diverse confesiuni, reprezentanți ale unor confesiuni. Profit de această ocazie pentru a adresa, încă o dată, mulțumiri autorităților române pentru faptul că au facilitat această conviețuire între diversele comunități de diverse naționalități, printre care cea turcă și tătară”, a spus Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz.

De asemenea, coordonatorul Biroului TIKA Bucureşti, Yasemin Melez Biçer, a vorbit despre rolul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă și buna colaborare cu instituțiile din România pentru numeroase proiecte, bazate, în principal, pe educație și pe

sănătate, pe frăția dintre cele două popoare și pe sprijinul reciproc.

Consilierul prezidențial, responsabil cu Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, Sergiu Nistor a transmis, la rândul său, mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, îndemnân d, la rândul său, la toleranță și înțelegere interetnică.

Într-o zi importantă pentru musulmani, cum este sfânta luna a postului Ramadan, colaboratorii români și turci au avut parte de o masă bogată, încărcată cu specialități românești și turcești.

De altfel, evenimentul a avut parte de invitați de seamă din toate domeniile, la cina tradițională de Iftar participând și consilieri ai președintelui României, deputați, secretari de stat, reprezentanți ai cultelor creștine, dar și personalități din lumea sportului- precum Gică Hagi- sau din cea a politicii, precum fostul președinte Emil Constantinescu.

Ce este Ramadanul și cina de Iftar

Ramadanul sau Ramazan este a nouă lună a calendarului Islamic și marchează perioada postului obligatoriu pentru toți musulmanii. De asemenea este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului. Acest act, postul, reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului și necesită abținerea de la orice fel de mâncare, băutură și activitate sexuală pe parcursul întregii zile. Luna Ramadan este considerată a fi luna sfântă a anului, deoarece este luna în care a fost revelat Coranul. Cartea sfântă i-a fost revelată lui Muhammad în Noaptea Destinului. Conform tradiției, arhanghelul Gavriil i s-a arătat profetului Muhammad în cea de-a 27-a noapte a lunii Ramadan, pentru a-i revela Coranul. Iftar este masă care este luată în fiecare seară, de către musulmani, după apusul soarelui în timpul postului din luna Ramadan.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Moartea misterioasă a unui elev de șapte ani! A decedat după ce a ajuns la spital cu o saturație de oxigen de 30%

Scene șocante în Iași. Un șofer a lovit de mai multe ori mașina fostei iubite în trafic, în mod intenționat

Băiețel de opt ani, mort din cauza inconștientei medicilor. Specialiștii nu și-au dat seama că suferea de meningită

Horoscop 23 Septembrie 2021: Astăzi, planul financiar și cel sentimental sunt foarte bine evidențiate

Se aplică de vineri! Carantină în România. Sute de mii de români au interzis

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Halep a anunțat DESPĂRȚIREA, în luna de miere. „E timpul să încheiem relația”. Șoc în familie

FOTO | Simona Halep, așa cum nu ați mai văzut-o! Poze incendiare din luna de miere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies