Personalități din toate domeniile, invitați la tradiționala cină de Iftar a comunității turce!

Simbol al prieteniei interetnice, masă de Iftar a fost organizată de Tika în colaborare cu Muftiatul Cultului Musulman din România.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu

fara descriere

În deschiderea evenimentului, Murat Iusuf, muftiul Cultului Musulman din România, a ținut un discurs în care a amintit despre relațiile speciale dintre poporul român și poporul turc, reluând îndemnurile la toleranță religioasă și etnică.

Citeste si: Ziua Eroilor Turci - Ceremonie de comemorare! Excelenţa Sa, Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România a ţinut un discurs emoţionant!

Citeste si: Ugur Yesil, CEO Kanal D si Executive Board Member Kanal D, premiat la Gala Bursa

Citeste si: Atmosferă de gală la Balul Tradiţional organizat de Asociaţia oamenilor de afaceri turci din România

Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz, a vorbit despre parteneriatul strategic dintre România și Turcia, dar și despre bucuria de a organiza cină tradițională de Iftar în țara noastră.

”Luna Ramazanului este o lună sfântă, este o lună care înseamnă solidaritate, este o lună care înseamnă pace și înțelegere. Suntem extrem de fericiți să fim astăzi, împreună, în această seară. (...) De aceea, în această seară, suntem împreună în această încăpere oameni de diverse confesiuni, reprezentanți ale unor confesiuni. Profit de această ocazie pentru a adresa, încă o dată, mulțumiri autorităților române pentru faptul că au facilitat această conviețuire între diversele comunități de diverse naționalități, printre care cea turcă și tătară”, a spus Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz.

fara descriere

De asemenea, coordonatorul Biroului TIKA Bucureşti, Yasemin Melez Biçer, a vorbit despre rolul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă și buna colaborare cu instituțiile din România pentru numeroase proiecte, bazate, în principal, pe educație și pe sănătate, pe frăția dintre cele două popoare și pe sprijinul reciproc.

Consilierul prezidențial, responsabil cu Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, Sergiu Nistor a transmis, la rândul său, mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, îndemnân d, la rândul său, la toleranță și înțelegere interetnică.

fara descriere

Într-o zi importantă pentru musulmani, cum este sfânta luna a postului Ramadan, colaboratorii români și turci au avut parte de o masă bogată, încărcată cu specialități românești și turcești. De altfel, evenimentul a avut parte de invitați de seamă din toate domeniile, la cina tradițională de Iftar participând și consilieri ai președintelui României, deputați, secretari de stat, reprezentanți ai cultelor creștine, dar și personalități din lumea sportului - precum Gică Hagi - sau din cea a politicii, precum fostul președinte Emil Constantinescu.

Ce este Ramadanul și cina de Iftar

Ramadanul sau Ramazan este a nouă lună a calendarului Islamic și marchează perioada postului obligatoriu pentru toți musulmanii. De asemenea este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului. Acest act, postul, reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului și necesită abținerea de la orice fel de mâncare, băutură și activitate sexuală pe parcursul întregii zile. Luna Ramadan este considerată a fi luna sfântă a anului, deoarece este luna în care a fost revelat Coranul. Cartea sfântă i-a fost revelată lui Muhammad în Noaptea Destinului. Conform tradiției, arhanghelul Gavriil i s-a arătat profetului Muhammad în cea de-a 27-a noapte a lunii Ramadan, pentru a-i revela Coranul. Iftar este masă care este luată în fiecare seară, de către musulmani, după apusul soarelui în timpul postului din luna Ramadan.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate