kanald.ro
        Vedete
Pescobar, prima reacție după ce s-a spus că restaurantul din Herăstrău ar fi fost închis de ANPC: "Este foarte deschis". Paul Nicolau explică ce s-a întâmplat | EXCLUSIV
Pescobar a venit cu primele declarații, după ce s-a spus că restaurantul din Herăstrău a fost închis.
Pescobar infirmă informațiile potrivit cărora restaurantul din Herăstrău ar fi închis de ANPC. Paul Nicolau a discutat cu jurnaliștii WOWbiz.ro și a explicat, în exclusivitate, ce s-a întâmplat în locația din parc.
Restaurantul lui Pescobar din Herăstrău ar fi fost închis de reprezentanții ANPC, după ce aceștia ar fi găsit mai multe nereguli în locația din București. Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov au desfășurat mai multe controale în perioada 1 iunie – 15 septembrie 2023 la restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău. În urma unor nereguli constate, autoritățile au confiscat mai multe kilograme de carne și fructe de mare, iar locația ar risca să fie închisă.
Pescobar, primele declarații după ce s-a spus că Taverna Racilor ar fi fost închis de ANPC
Jurnaliștii WOWbiz.ro au luat legătura cu Paul Nicolau, la scurt timp după ce în spațiul public au apărut primele informații referitoare la închiderea restaurantului său din Herăstrău.
Pescobar infirmă faptul că restaurantul riscă să fie închis și spune că activitatea din Herăstrău continuă, iar oamenii pot veni în siguranță să ia masa. Totodată, acesta a confirmat faptul că mai multe produse i-au fost confiscate și a explicat în ce condiții s-a întâmplat acest lucru.
„Nu este închis restaurantul din Herăstrău, este foarte deschis. Nu e nimic închis, nu s-a găsit mâncare stricată. La ANPC, fructele de mare trebuie să stea la -18 grade și ei când deschid frigiderul și le găsesc la -15 grade, atunci ți-au confiscat marfa. Exact așa s-a întâmplat și la mine.
Clienții pot veni la restaurant, în număr foarte mare! Pot să meargă, acestea sunt niște chestii care au venit din urmă, ei propun suspendarea și dacă refaci ce constată ei acolo, tu poți să deschizi și în trei ore, cinci ore după. Nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Paul Nicolau, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.
Paul Pescobar
 
Restaurantul lui Pescobar ar fi fost amendat cu 25.000 de lei
Potrivit comunicatului oficial al ANPC, în data de 1 iunie s-au dat amenzi de 25.000 de lei, iar de la comercializare au fost oprite 156 de kilograme de produse alimentare neconforme. Tot atunci s-a decis și oprirea temporară a a unității de la prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor.
Ulterior, s-a constat că măsura închiderii temporare nu a fost respectată, astfel că s-a mai aplicat o amendă de 5.000 de lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unității.
În data de 22 iunie, alte sancțiuni în valoare de 75.000 de lei au fost aplicate la restaurantul din Herăstrău și s-a emis propunerea de închidere temporară a unității pe o perioadă de 6 până la 12 luni. Controalele au continuat, iar în data de 28 iunie a fost emisă o decizie de închidere temporară a activității pe o durată de la 6 la 12 luni.
La data de 15 septembrie au fost dispuse noi sancțiuni, mai exact amenzi în valoare de 25.000 de lei și oprirea definitivă de la comercializare a 560 de kilograme de produse alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 16.500 de lei, dar și oprirea temporară a funcționării unității, până la remedierea problemelor, dar și propunerea de închidere temporară a unității pentru o perioadă de la 6 luni la 12 luni, pentru abateri repetate.
Restaurantul lui Pescobar din Herăstrău
 
Ce nereguli ar fi găsit ANPC la restaurantul lui Pescobar
Potrivit datelor din comunicatul oficial, la restaurantul din Herăstrău au fost găsite următoarele nereguli:
Citește și: Pescobar, aroganță maximă în Poiana Brașov! A comandat șampanie în valoare de 10.000 de euro
– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
– prezența insectelor vii (muște) în unitate
– schimbarea stării termice a produselor
– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro
– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
– lipsa autorizației emisă de Primărie.
– produse alimentare cu data limita de consum depasită;
– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului.
Protecția Consumatorului a anunțat că va trimite mai multe adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Săbătate Publică București, în urma controalelor efectuare la restaurantul lui Pescobar.