Peste 200 de vasluieni, izolați din cauza coronavirusului! Oamenii se simt uitați de autorități: „Nu a fost nimeni de la Directia de Sãnãtate Publicã la mine”

Peste 200 de vasluieni sunt în izolare la domiciliu. O femeie spune că nu a fost vizitată de nimeni de la Directia de Sãnãtate Publicã, nici după două săptămâni.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

O româncă din Italia s-a întors acasă, în comuna Ștefan cel Mare, din Vaslui. A făcut o escală de o săptămână în Germania, unde și-a vizitat copiii, înainte de a ajunge în România și nu a mai dat explicații autorităților. Chiar și așa, femeia a spus că l-a anuțat pe medicul ei de familie că s-a întors din Italia și a ținut permanent legătura cu el. În plus, s-a autoizolat la domiciliu, deși nu a fost contactată de niciun reprezentatn al autorităților județene.

„Când am plecat din Italia nici nu se auzise de acest coronavirus, de asta nici nu sunt panicatã cã as putea sã fiu bolnavã. Din ce vãd la televizor, cred cã autoritãtile române sunt putin cam alarmiste. În cazul meu au trecut acele douã sãptãmâni, cât e perioada de incubatie a bolii, dar pentru binele meu si al familiei, am ales sã mai stau în izolare la domiciliu încã douã sãptãmâni”, a spus Georgeta, femeia întoarsă din Italia în urmă cu câteva săptămâni, conform vremeanoua.ro.

Citeste si: Un tânăr întors din Italia a fost izolat de familie în podul casei. După puțin timp, a anunțat pe Facebook că se sinucide

„Nu a fost nimeni de la Directia de Sãnãtate Publicã la mine”

După două săptămâni de izolare la domiciliu, femeia a decis să mărească perioada, pentru a fi sigură că nu este un pericol pentru cei din jur.

„În Italia, în zona Lombardia, acolo unde muncim noi, acum douã sãptãmâni când am plecat, nici nu se auzise de acest coronavirus. Sunt 14 zile de când am plecat de acolo, dar am zis cã mai stau încã 14 zile în izolare, din momentul când am ajuns acasã. Pânã la aceastã orã (luni, ora 15:00) nu a fost nimeni de la Directia de Sãnãtate Publicã la mine, legãtura o tin doar cu medicul de familie. În fiecare zi o sun pe doamna doctor sã-i dau temperatura, am 36 cu 5 sau 36 cu 6, nu mai mult. De când am plecat din Italia, nici eu, nici fata din Cãlugãreni nu avem nimic. Nu mã simt rãu, nu am febrã, nu ametesc, dar am decis, pentru binele meu si al familiei mele, sã mai rãmân în izolare la domiciliu. Sunt puternicã si încrezãtoare cã nu sunt bolnavã de niciun coronavirus”, a mai declarat femeia pentru sursa mai sus citată.

Peste 200 de vasluieni, izolați din cauza coronavirusului!

În județul Vaslui, în aces moment, dun izolate la domiciliu 219 persoane. Trei dintre ele au fost izolate în ultimele 24 de ore. Doi dintre vasluienii aflați în izolare au fost testați și alte două persoane așteptă rezultatele analizelor. Ale 29 de persoane care se alfau în izolare au primit rezultate negative din partea medicilor.

surs foto: vremeanoua.ro.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate