Phoenix, show exclusiv cu piese pe versuri de Mihai Eminescu! Afla detalii!

Pe 28 ianuarie, la un palat din Capitala, va avea loc un mare eveniment, “Eminescu, Eternul Phoenix”, la care vor fi prezente nume grele.

Autor: G.G.

Evenimentul este organizat de Cristian Radu Nema, singurul fotograf roman acreditat pe Covorul Rosu la Festivalul de Film de la Cannes, dar si discipol de-al lui Sergiu Nicolaescu, impreuna cu sotia lui, Bianca, poet si filosof, presedintele asociatiei care organizeaza actiunea si initiatoarea a numeroase proiecte culturale. 

Evenimentul “Eminescu, Eternul Phoenix” este menit sa aduca in atentia publicului larg influenta imaginarului eminescian in muzica usoara romaneasca, cu preponderenta folk si rock, din perspectiva estetica si istorica.

Dezvoltata in anii saizeci, muzica romaneasca folk si rock continua pana in prezent sa incante un numar foarte mare de melomani atat prin estetica sa moderna, cat si prin mesaj.

Proiectul isi doreste sa realizeze o dezbatere culturala intre diferite generatii in scopul punerii in valoare a importantei pe care poezia eminesciana a avut-o in formularea unui mesaj national si militant in muzica romaneasca, inclusiv in perioada de cenzura, precum si a rolului pe care muzica romaneasca l-a avut in distribuirea si popularizarea poeziei lui Eminescu la nivelul maselor.

Evenimentul va fi complex si va contine mai multe componente. Prima componenta consta intr-o dezbatere adresata publicului larg, dar si specialistilor in domeniul literaturii si muzicii, care isi propune sa puncteze elementele cheie ale imaginarului poetic eminescian prezent in muzica romaneasca si influentele pe care le-a avut aceasta in spatiul cultural romanesc din anii saizeci si pana in prezent. Dezbaterile vor aduce laolalta membri ai unor formatii de muzica, scriitori, critici muzicali si literari, reprezentanti ai unor asociatii culturale, reprezentanti ai presei.

La dezbatere vor participa, in calitate de vorbitori, urmatorii:

1. NICU COVACI, fondator al formatiei Phoenix- compozitor, chitarist, pictor si grafician cu o activitate artistica impresionanta atat la nivel national, cat si international, autor al volumelor „Insa eu, o pasare” si „Giudecata inteleptilor”

2. DORU IONESCU, jurnalist si critic muzical, realizator a numeroase emisiuni radio-TV in nume propriu, intre care „Timpul Chitarelor”, „Remix”, „Rock Forum”, „Jazz Restitutio”, „Pop Cultura”, „O poveste cu cantec”, ”UndergROund”

3. GEORGE ANCA, Profesor universitar doctor, eminescolog, presedinte fondator al Academiei Internationale „Mihai Eminescu”.

Ulterior dezbaterii va avea loc un show exclusiv sustinut de catre formatia Phoenix in componenta actuala cu piese pe versuri de Mihai Eminescu (de exemplu „Scrisoarea a III-a” sau “Un Phoenix e o pasare-n vechime”), dar si alte cantece de o mare sensibilitate estetica. Invitat special este muzicianul aroman Stelu Enache, care va oferi o interpretare unica piesei “Cantec-lu cucuveaua-lliei”.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ea este fetita minune care canta cu “Phoenix”! Are doar 11 ani, insa e o voce de aur

Nicu Covaci a castigat procesul cu fostii colegi de trupa! Nu va primi despagubiri, dar judecatorii le-au interzis celorlalti membri Phoenix sa cante melodiile compuse de...

VIDEO EXCLUSIV | Nicu Covaci a inceput sa cheleasca! Eternul haiduc de la Phoenix are aproape 70 de ani iar varsta isi spune cuvantul

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Adevărul despre Andreea Marin. Cine a fost, de fapt, primul ei soț

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Prințul Philip, gest incredibil înainte de a muri. A proiectat mașina care îi duce sicriul. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies