
In articol:
Pietrele Doamnei reprezintă unul dintre cele mai fascinante și pitorești locuri din România. De acest ținut de basm se leagă o mulțime de legende și merită vizitat măcar o dată în viață. Vezi unde se află și cum să ajungi acolo!
Unde se află și cum ajungi la ținutul Pietrele Doamnei
Pietrele Doamnei este cel mai cunoscut și uluitor obiectiv turistic din Munții Rarău, județul Suceava. Această rezervație naturală este ușor accesibilă turiștilor și reprezintă o arie protejată de pe teritoriul administrativ al orașului Câmpulung Moldovenesc.
Aria naturală are o suprafață de 253 de hectare și se află în versantul nordic al Munților Rarău, la o altitudine medie de peste 1.400 de metri. Astfel, Pietrele Doamnei sunt din calcare recifale cretacice și uimesc prin frumusețe și naturalețe. Dacă doriți să porniți spre ținutul de basm, vă spunem că aveți la dispoziție mai multe trasee turistice.
Pietrele Doamnei - cum să ajungi acolo și ce legende se leagă de ținutul de basm
Un traseu pornește din Câmpulung Moldovenesc, pe Valea Caselor, prin rezervația Moara Dracului în Vârful Rarău și la cabană, marcaj cruce roșie, scrie libertatea.ro.
Citeste si: Cât costă să iți cânte Florin Salam la nuntă sau botez. Câți bani cere pentru un singur eveniment- kanald.ro
Un alt traseu pornește din Valea Bistriței în satul Chiril, la Cabana Rarău. Drumul auto este îngust, iar apoi pe jos, traseul durează aproximativ trei ore, marcaj cruce albastră.
Dacă porniți din Valea Dornei, mergeți până la Cabana Giumalău, iar de aici pe creastă la cabană, marcaj bandă roșie. Acesta se continuă peste muntele Todirescu. Din Pojorâta pe Colbu, marcaj cruce galbenă urmat de bandă roșie, 17 kilometri.
Legende despre Pietrele Doamnei
Rezervația Pietrele Doamnei nu atrage turiștii doar datorită frumuseții locului, ci și datorită legendelor. Localnicii povestesc o mulțime de variante, însă următoarea este cea mai răspândită.
Se spune că în anul 1541, în timpul celei de-a doua domnii a lui Petru Rareș, soția lui, Elena, a găsit în Munții Rarău un loc pentru a-și pune la adăpost familia și o parte din avere.
Citeste si: Cum să ajungi la Babele și Sfinxul din Munții Bucegi. Care este cea mai scurtă distanță și cât timp faci
Aici s-au rugat minute în șir Domnului să îi scape de necaz, iar la un moment dat au auzit un zgomot puternic. Legenda spune că zgomotul s-ar fi auzit, deoarece s-au desprins stânci uriașe care au căzut apoi pe atacatorii care voiau să fure averea domnitorului. Astfel, doamna Elena ar fi spus: „Aceasta este plata pentru salvarea noastră” și, de atunci, stâncile au primit denumirea de „Pietrele Doamnei”, iar comoara stă și acum ascunsă de stâncile uriașe.