Pietrele Doamnei - cum să ajungi acolo și ce legende se leagă de ținutul de basm

Iată totul despre Pietrele Doamnei. Îți spunem cum să ajungi acolo și ce legende uluitoare se leagă de ținutul fermecător!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Pietrele Doamnei reprezintă unul dintre cele mai fascinante și pitorești locuri din România. De acest ținut de basm se leagă o mulțime de legende și merită vizitat măcar o dată în viață. Vezi unde se află și cum să ajungi acolo!

Unde se află și cum ajungi la ținutul Pietrele Doamnei

Pietrele Doamnei este cel mai cunoscut și uluitor obiectiv turistic din Munții Rarău, județul Suceava. Această rezervație naturală este ușor accesibilă turiștilor și reprezintă o arie protejată de pe teritoriul administrativ al orașului Câmpulung Moldovenesc.

Aria naturală are o suprafață de 253 de hectare și se află în versantul nordic al Munților Rarău, la o altitudine medie de peste 1.400 de metri. Astfel, Pietrele Doamnei sunt din calcare recifale cretacice și uimesc prin frumusețe și naturalețe. Dacă doriți să porniți spre ținutul de basm, vă spunem că aveți la dispoziție mai multe trasee turistice.

Pietrele Doamnei - cum să ajungi acolo și ce legende se leagă de ținutul de basm

Pietrele Doamnei - cum să ajungi acolo și ce legende se leagă de ținutul de basm

[Sursa foto: PixaBay]

Un traseu pornește din Câmpulung Moldovenesc, pe Valea Caselor, prin rezervația Moara Dracului în Vârful Rarău și la cabană, marcaj cruce roșie, scrie libertatea.ro.

Citeste si: Ce pensie are, de fapt, Adriana Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România- kfetele.ro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf reacționează, după scandalul cu Anamaria Prodan. Cum explică situația creată..- bzi.ro

Un alt traseu pornește din Valea Bistriței în satul Chiril, la Cabana Rarău. Drumul auto este îngust, iar apoi pe jos, traseul durează aproximativ trei ore, marcaj cruce albastră.

Dacă porniți din Valea Dornei, mergeți până la Cabana Giumalău, iar de aici pe creastă la cabană, marcaj bandă roșie.

Acesta se continuă peste muntele Todirescu. Din Pojorâta pe Colbu, marcaj cruce galbenă urmat de bandă roșie, 17 kilometri.

Citeste si: Cascada Urlătoarea – legende despre cascada din Bucegi. Obiectivul turistic este vizitat anual de milioane de turiști din toate colțurile lumii

Legende despre Pietrele Doamnei

Rezervația Pietrele Doamnei nu atrage turiștii doar datorită frumuseții locului, ci și datorită legendelor. Localnicii povestesc o mulțime de variante, însă următoarea este cea mai răspândită.

Se spune că în anul 1541, în timpul celei de-a doua domnii a lui Petru Rareș, soția lui, Elena, a găsit în Munții Rarău un loc pentru a-și pune la adăpost familia și o parte din avere. Doamna Elena și fiul Ștefăniță au fost urmăriți de hoardele de tătari și s-au refugiat într-o peșteră.

Citeste si: Cum să ajungi la Babele și Sfinxul din Munții Bucegi. Care este cea mai scurtă distanță și cât timp faci

Aici s-au rugat minute în șir Domnului să îi scape de necaz, iar la un moment dat au auzit un zgomot puternic. Legenda spune că zgomotul s-ar fi auzit, deoarece s-au desprins stânci uriașe care au căzut apoi pe atacatorii care voiau să fure averea domnitorului. Astfel, doamna Elena ar fi spus: „Aceasta este plata pentru salvarea noastră” și, de atunci, stâncile au primit denumirea de „Pietrele Doamnei”, iar comoara stă și acum ascunsă de stâncile uriașe.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Insula Poveglia - insula bântuită din Italia. Puțini oameni se încumetă să vină aici. Vezi unde este localizată

Orașul din România nominalizat la cea mai bună destinaţie europeană turistică în 2022. A meritat cu desăvârșire să facă parte din lista celor mai frumoase locuri din UE

Ce oraș din Italia interzice plimbarea în bikini a turiștilor. Cât vor plăti cei care încalcă legea

4 zodii vor avea un weekend de neuitat. Săgetătorii vor primi o veste bună legată de o cheltuială care îi stresa foarte mult

CUTREMUR VALUTAR în România. BNR a făcut anunțul CHIAR ACUM. Informația momentului la nivel național

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Nicușor Dan, mișcare disperată. Se agață de Băsescu pentru a câștiga capital politic

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies