Ioana Ginghina a scris pe blog reteta pentru placinta cu legume pe care o pregateste ea pentru fetita ei, Ruxandra.

Ingrediente:
1 aluat de pizza sau orice fel de aluat preparat in casa, dar nu dulce
1 dovlecel
2 morcovi
100 g. de broccoli
1 ceapa mica
1ardei gras
100 g. cascaval
sare si piper
Cum se prepara placinta de legume:
Se curata legumele si se taie in bucati nu foarte mari, ca pentru pizza.
Intr-o tigaie de calesc putin legumele ceapa, morcovul, ardeiul gras.
Broccoli si pune la fiert 4-5 minute, pana se inmoaie putin, dar nu foarte mult!
Se amesteca apoi toate legumele, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Aluatul se intinde intr-un vas termorezistent iar deasupra se adauga amestecul de legume. Deasupra se pune cascaval ras.
Se da totul la cuptor cam 20-30 de minute, pana se coace aluatul de foietaj iar cascavalul se rumeneste usor.
Sincer aceasta reteta este doar orientativa, este genul de reteta pe care poti sa o faci cand vrei sa “scapi ” de legumele din frigider.
Asa ca poti folosi tot ce gasesti, fara frica, caci va fi la fel de gustoasa!
Ingrediente:
1 aluat de pizza sau orice fel de aluat preparat in casa, dar nu dulce
Citeste si: Igor Cuciuc, declarații despre moartea fiicei sale, în vârstă de 17 ani. Artistul este de părere că o mână criminală i-a luat viața: “S-a ascuns adevărul.”- kfetele.ro
1 dovlecel
2 morcovi
100 g. de broccoli
1 ceapa mica
1ardei gras
100 g. cascaval
sare si piper
Cum se prepara placinta de legume:
Se curata legumele si se taie in bucati nu foarte mari, ca pentru pizza.Intr-o tigaie de calesc putin legumele ceapa, morcovul, ardeiul gras.Broccoli si pune la fiert 4-5 minute, pana se inmoaie putin, dar nu foarte mult!Se amesteca apoi toate legumele, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Aluatul se intinde intr-un vas termorezistent iar deasupra se adauga amestecul de legume. Deasupra se pune cascaval ras.
Se da totul la cuptor cam 20-30 de minute, pana se coace aluatul de foietaj iar cascavalul se rumeneste usor.
Sincer aceasta reteta este doar orientativa, este genul de reteta pe care poti sa o faci cand vrei sa “scapi ” de legumele din frigider.
Asa ca poti folosi tot ce gasesti, fara frica, caci va fi la fel de gustoasa!

