Pompierii români au fost decorați de Klaus Iohannis. Șeful statului le-a mulțumit salvatorilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă în misiuni

Președintele României i-a decorat pe salvatorii care au sprijinit Grecia în lupta cu incendiile, de Ziua Pompierilor.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Klaus Ionahannis a decorat, de Ziua Pompierilor, Drapelul de luptă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar și pe comandanții detașamentelor trimise ca sprijin în țara elenă. Evenimentul a avut loc pe platoul de la Palatul Cotroceni, unde președintele a ținut și un discurs, în semn de mulțumire, pentru cei care au fost plecați în misiune.

Citeste si: Salvatorii greci au nevoie din nou de ajutor. 142 de pompieri români pleacă în provincia Attica, unde incendiile continuă să provoace pagube imense

Şeful statului a conferit Ordinul "Bărbăţie şi Credinţă", în grad de ofițer

Klaus Iohannis a ținut să recompenseze curajul și devotamentul pompierilor români pentru promptitudinea cu care își fac meseria și a ales să confere Drapelului de luptă al IGSU din cadrul Ministerului Afacerilor Interne Ordinul "Bărbăție și Credință", în grad de ofițer.

Președintele României a ținut ceremonia de decorare chiar de Ziua Pompierilor
Imagine de la ceremonia de decorare a pompierilor români[Sursa foto: Facebook]

La ceremonie au participat și alți reprezentanți ai statului, printre care Florin Cîțu, premierul României, dar și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, și Raed Arafat, șeful DSU. Președintele a luat această decizie în cu scopul de a-și arăta aprecierea față de salvatori pentru "rezultatele remarcabile obţinute în activitatea de apărare a vieţii, bunurilor şi mediului împotriva incendiilor şi dezastrelor, pentru realizarea măsurilor de protecţie civilă, precum şi pentru coordonarea acţiunilor instituţiilor implicate în managementul situaţiilor de urgenţă".

Citeste si: O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"- bzi.ro

Pe lângă gradele acordate, șeful statului a înmânat drapelele de luptă pentru 11 inspectorate județene.

Iohannis le-a mulțumit pompierilor pentru profesionalismul de care dau dovadă în misiuni
Imagine de la ceremonia de decorare a pompierilor români[Sursa foto: Facebook]

Klaus Ionhannis le-a mulțumit pompierilor pentru munca depusă

Președintele României a avut de transmis și câteva cuvinte salvatorilor și a ținut să le mulțumească pentru felul în care acționează de fiecare dată când sunt chemați la intervenții, dar și pentru profesionalismul de care au dat dovadă în misiunile din Grecia: "Mă bucur să celebrăm împreună Ziua Pompierilor din România, o zi dedicată dumneavoastră, celor care, cu mult curaj, înfruntaţi zi de zi pericole care vă

pun în primejdie viaţa, pentru a-i proteja şi salva pe ceilalţi.

Contribuţia dumneavoastră la siguranţa românilor a fost importantă în multe momente dificile de-a lungul istoriei. Ceea ce am văzut în Grecia ne dovedeşte, o dată în plus, că trebuie să creăm în rândul populaţiei noastre o cultură a prevenţiei, prin pregătirea activă şi continuă, astfel încât oamenii să ştie cum să reacţioneze la producerea unei situaţii de urgenţă majoră."

, a declarat șeful statului, în cadrul ceremoniei.

Citeste si: Misiune îndeplinită! Pompierii români s-au întors din Grecia! Primele mărturii: „O experiență dificilă, dar...”

De asemenea, Iohannis i-a avertizat pe pompieri că este posibil ca munca lor să devină tot mai dificilă din cauza fenomenelor extreme produse de încălzirea globală și a subliniat faptul că salvatoriii vor avea un rol important în protecția civilă a țării: "Munca dumneavoastră este cu fiecare an mai puternic legată de amplificarea fenomenului încălzirii globale, care afectează toate regiunile lumii.

În unele zone, fenomenele meteorologice extreme şi precipitaţiile sunt tot mai frecvente, în timp ce alte zone se confruntă cu valuri de căldură extremă şi secetă.

Șeful statului a conferit Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Ofițer
Imagine de la ceremonia de decorare a pompierilor români[Sursa foto: Facebook]

De altfel, şi Strategia Naţională de Apărare a Ţării evidenţiază faptul că degradarea calităţii factorilor de mediu şi extinderea implicită a efectelor schimbărilor climatice se pot transforma în probleme de importanţă critică. Vă felicit, aşadar, pentru înaltul profesionalism dovedit, recunoscut şi apreciat nu doar de cetăţenii români, ci şi de Grecia şi de comunitatea internaţională.", a mai adăugat Klaus Iohannis.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pompierii români, numai cuvinte de laudă la adresa localnicilor din Evia: „E greu, epuizant, dar ne alimentează mulțumirea lor”

Povestea incredibilă a lui Andor, cel mai tânăr pompier român trimis în misiune în Grecia: „Rămân cât este nevoie de mine”

Gestul de mulțumire al unui copil față de pompierii români care luptă cu flăcările în Grecia! „Ne bucură sufletul”

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Va fi obligatoriu peste tot! E COD ROȘU. DSP a anunțat acum

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

EXPLOZIV. Se pregătesc cătușele pentru Florin Cîțu? Vaccinurile, în vizorul DNA

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies