Postesti si nu stii ce sa mai mananci dimineata? Uite ce “ciudatenii” iti recomanda celebrul Menci! Ai putea sa consumi asa ceva la prima ora?

Mai sunt cateva zile din Postul Pastelui, iar pentru cei mai multi dintre cei care nu vor sa manance “de dulce” in aceasta perioada, micul dejun este o problema! Gheorghe Mencinicopschi iti recomanda cele mai inedite retete pentru principala masa a zilei!

Distribuie pe:

Pentru cine posteste in aceasta perioada, micul dejun este in fiecare zi o probleme, asta pentru ca ouale, laptele sau branzeturile pot fi cu greu inlocuite. Nu si pentru celebrul profesor Gheorhe Mencinicopschi, care are cateva retete inedite pentru un mic dejun de post. Tu ai putea manca asa ceva la prima ora?

Salata de ghebe/ciuperci Pleurotus cu marar: ciupercile se spala foarte bine, se pun la oparit in apa fiarta cu sare si otet, se tin pe foc cateva minute. Se scurg si se mai spala o data. Se pun intr-un castron, se adauga ulei de masline extravirgin (sau de dovleac, susan, struguri, etc.), otet (balsamic, fara coloranti si conservanti), sare marina, marar proaspat tocat.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Pate de linte (cu sau fara avocado) cu salata de andive: Lintea trebuie pusa in apa cam cu o ora inainte de a fi pregatita, dupa care se fierbe maxim 15 minute si se trece in blender. Se adauga ulei de masline extravirgin, putina ceapa (doar pentru gust), zeama de lamaie, sare marina, piper, verdeata (in functie de preferinte). Ca sa iasa mai cremos se poate adauga o jumatate de avocado bine copt. Pentru salata de andive procedam astfel: se curata frunzele exterioare vestede, dupa care se spala si se pregatesc folosind vinegrete pe baza de ulei de masline extravirgin, suc de lamaie proaspat stors, sare de mare, piper macinat. Andivele stimuleaza activitatea ficatului/digestia si sistemul imunitar, contin antioxidanti cu proprietati anticanceroase si regleaza energia corpului.

Hummus (pasta de naut) cu tahini: nautul se lasa in apa timp de 2-3 ore, apoi se trece in apa fiarta, unde se lasa din nou cam 20 de minute, dupa care se scurge si se pune in robotul de bucatarie. Se combina cu ulei de masline (sau alte tipuri de ulei presat la rece), putin usturoi, piper proaspat macinat, sare de mare bruta, apa, ardei rosu, zeama de lamaie si verdeata proaspata (marar, patrunjel). Se poate adauga tahini (pasta de susan), ceea ce va face pateul mai cremos si ii va oferi un gust aparte.

Guacamole sau pasta de avocado: se piseaza cu furculita un avocado bine copt, se amesteca cu putina sare marina, piper, suc de lamaie, marar si foarte putina ceapa verde (o codita, doar pentru a-i da gust). Se adauga o rosie mica taiata cubulete si, dupa preferinte, ardei sau praf de chilli. Se pot adauga seminte de in, dovleac sau susan, macinate. Se poate servi cu salata de baby spinach.

Lapte vegetal (de migdale, quinoa, ovaz, orez, cocos etc) cu fulgi de ovaz. Atunci cand cumparati lapte vegetal, cititi cu atentie eticheta pentru a va asigura ca nu contine aditivi alimentari (ex: guma xantan, guar sau gellan). Daca se poate, alegeti variantele bio. Se pune laptele vegetal peste fulgii de ovaz (laptele se poate incalzi putin), se adauga scortisoara, fulgi de nuca de cocos, stafide, nuci, alune, seminte, goji, migdale etc.

sursa: doctormenci.ro

Galerie foto 
Citește și:

Alexandru Cumpănașu a făcut publice declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță. Incredibil cum și-a schimbat, din nou, alibiul

Incendiu cumplit la Băilești: mătușa unor copii striga după ajutor din spatele unui geam înshis

Virgil Musta, noi declarații despre respectarea regulilor la secția de votare! Cum vom vota fără să ne infectăm cu COVID-19?

Sonia, mama din Cluj care și-a omorât în bătaie copilul de 9 ani, a primit sentința! Câți ani va rămâne după gratii, după ce și-a ucis copilul de față cu fratele lui

Medicii sunt în alertă din cauza pacienților cu forme grave de COVID-19: „Formele sunt mult mai dificile și mult mai greu de...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies