
In articol:
- Postul Crăciunului 2022. Rețete de post pentru musafiri
- Rețeta pentru hummus de post
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețeta de sarmale de post cu nuci și orez
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețetă de cornulețe de post cu rahat
- Ingrediente
- Mod de preparare
Fiecare gospodină s-a confruntat măcar o dată cu problema de a avea invitați la masă în perioada postului și de a rămâne în pană de idei cu privire la ce ar putea să prepare. Iată ce rețete delicioase poți să pregătești dacă ai musafiri în Postul Crăciunului 2022!
Postul Crăciunului 2022. Rețete de post pentru musafiri
Postul Crăciunului 2022. Vezi mai jos o listă cu ce rețete de post poți prepara atunci când ai musafiri! Iată cum se prepară unele dintre cele mai de efect preparate de post, ideale pentru un meniu festiv!
Rețeta pentru hummus de post
Hummusul este un preparat sănătos și nutritiv, care poate reprezenta un aperitiv ideal în Postul Crăciunului, atunci când organizezi o masă festivă.
Ingrediente
- 500 g năut
- sucul a 2 lămâi
- 100 ml ulei
- 2 linguri pastă tahini
- 4 căţei de usturoi
- 1 crenguță pătrunjel
Mod de preparare
Năutul fiert se mixează în blender. Se adaugă tahini. Apoi, se adauga sucul de lamâie si uleiul în timp ce se continua mixarea, apoi usturoiul pisat.
Se scoate pasta de humus de casă într-un bol sau o farfurie, i se fac câteva sanţuri la suprafaţa si se pune puţin ulei de măsline, simplu sau aromatizat. La final, humusul se servește cu pătrunjel si lămâie.
Postul Crăciunului 2022. Ce rețete delicioase poți prepara dacă ai musafiri în perioada postului
Citește și: Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului
Rețeta de sarmale de post cu nuci și orez
O altă rețetă de post potrivită pentru momentele când ai musafiri în perioada Postului Crăciunului este cea de sarmale. Vezi mai jos rețeta de sarmale de post cu nuci și orez.
Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro
Ingrediente
- o varză acră
- 200g orez
- 100g nucă tocată
- 5-6 ciuperci
- 2 morcovi
- o ceapă
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 lingurță cimbru uscat
- 2 linguri pătrunjel uscat
- 2 linguri de bulion
- sare
- piper boabe
- 4 foi de dafin
- 100ml suc de roșii
Mod de preparare
Prima dată, spală legumele și curăță-le de coajă, iar apoi toacă-le în bucăți mici. Spală orezul în câteva ape și mărunțește sâmburii de nucă, fie într-un robot, fie cu ajutorul unui cuțit.
După ce ai spălat orezul, călește ceapa în puțin ulei până se înmoaie ușor și adaugă morcovii împreună cu ciupercile. Continuă să călești legumele câteva minute, apoi adaugă nuca mărunțită și orezul scurs bine de apă.
Urmează pasul următor, în care trebuie să pregăteștifrunzele de varză și să formezi sarmalele de post în funcție de mărimea pe care o vrei. Dacă varza ți se pare prea sărată, o poți lăsa într-un recipient cu apă pentru câteva ore la desărat.
Citește și: 6 minuni săvârșite de Arsenie Boca. Părintele a vindecat bolnavi de cancer
Mai apoi, combină sucul de roșii cu 500ml de apă și adaugă amestecul peste sarmale. Apa trebuie să fie la nivelul sarmalelor.
Trebuie să fierbi sarmalele de post până când varza de înmoaie bine. Pentru un gust mai bun, poți băga sarmalele de post pentru jumătate din timpul de gătire în cuptorul preîncălzit. La final, poți să servești sarmalele de post alături de o mămăligă și de câțiva ardei iuți.
Rețetă de cornulețe de post cu rahat
Pentru că nicio masă festivă nu are cum să se termine fără desert, iată rețeta pentru cele mai delicioase cornulețe de post cu rahat!
Ingrediente
- 200ml apă minerală
- 100ml ulei floarea soarelui
- 4 linguri zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie
- 450g făină
- 1 pliculeț praf de copt
- un praf de sare
- 200g rahat
- zahăr pudră vanilat
Mod de preparare
Prima dată, amestecă apa minerală cu uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare. Mai apoi, într-un bol mare, cerne făina și adaugă peste ea praful de copt, pe care îl încorporezi ușor.
Peste făina și praful de copt, adaugă câte puțin din ingredientele lichide pe care să le amesteci în prealabil. Important este să amesteci bine după fiecare adaos. Frământă bine aluatul până când devine omogen și nu se mai lipește de mâini.
Învelește aluatul rezultat într-o folie alimentară și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră sau două. Scoate aluatul din frigider și împarte-l în 5 bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul în foaie subțire, pe rotund.
După ce ai întins aluatul, împarte roțita de aluat în 10 triunghiuri. Taie-o mai întâi pe jumătate, apoi fiecare jumătate în câte 5 triunghiuri. În capătul lat al triunghiului așază bucățele de rahat tăiate subțire și rulează spre vârful triunghiului.
Așază cornulețele de post pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-le la copt pentru aproximativ 20-25 de minute. După ce ai scos cornulețele de post din cuptor, pudrează-le cu zahăr din belșug.
Postul Crăciunului 2022. Ce rețete delicioase poți prepara dacă ai musafiri în perioada postului