Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Ce alimente sunt recomandate în Postul Sf. Apostoli

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Ce alimente poţi mânca în post.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Ce poţi mânca în Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, care începe pe 20 iunie.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022 începe pe 20 iunie şi se încheie pe 28 iunie, fiind cel mai scurt post de peste an, dar şi cel mai permisiv din punct de vedere al alimentelor care pot fi consumate.

Patru zile din nouă, cât durează Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, este dezlegare la peşte: 22 iunie, 24 iunie, 25 şi 26 iunie. 

Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este pe 29 iunie 2022. Această sărbătoare are loc în fiecare an la aceeaşi dată.

Citeste si: Postul Sf. Petru şi Pavel 2022. Rețete pentru zilele cu dezlegare la pește din Postul de vară

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Ce alimente poţi consuma în post

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022 se ţine uşor din punct de vedere al alimentației pentru că are foarte multe dezlegări la peşte.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, care mai este numit şi "Postul verii", se pot consuma multe fructe şi legume de sezon, din care puteţi prepara mâncăruri delicioase de post.

Totodată, în Postul Sfinţilor Petru şi Pavel puteţi pregăti preparate din linte, fasole, orez, mazăre, varză, cartofi sau ciuperci.

Puteţi avea şi gustări pe bază de fructe: mere, cireşe, prune, caise, căpşuni, banane, citrice, piersici sau pepene.

Din nouă zile de post, patru dintre ele sunt cu dezlegare la peşte, aşa că puteţi prepara bucate consistente pe bază de peşte.

Citeste si: Când începe Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022? Vezi câte zile durează Postul de vară

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Beneficiile postului asupra organismului

Potrivit studiilor, o zi de post pe săptămână îi oferă organismului un timp minim pentru regenerare şi purificare. Un post de trei zile ne eliberează corpul de toxine şi curăţă sângele, iar unul de cinci zile iniţiază procesul de vindecare şi de refacere a sistemului imunitar.

Pe toată durata postului complet, băutul apei este obligatoriu, cel puţin 1,5 litri pe zi, pentru evitarea deshidratării şi a blocajului renal. Postul este recomandat şi în cazul bolilor infecţioase în fazele acute, deoarece energiile organismului, nemaifiind orientate către procesul de digestie (care canalizează o mare parte din acestea) sunt folosite în procesul de apărare contra microorganismelor, scrie csid.ro.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox IUNIE 2022. Vezi pe ce dată are loc sărbătoarea Sf. Petru și Pavel!

Totodată, cei care postesc se simt mai flexibili şi au mai multă energie. Cu toate acestea, nu este recomandat să recurgi la post înaintea unui eveniment important până când nu îţi cunoşti reacţiile şi te asiguri că nu te vei confrunta cu dureri de cap, asociate procesului de detoxifiere.

Un studiu, realizat de cercetătorii de la University of Southern California, sugerează că postul impulsionează celulele stem să producă noi celule albe în sange, care luptă cu infecţiile. În plus, că postul are efecte pozitive în întărirea sistemului imunitar. Oamenii de ştiinţă au descoperit că postul prelungit reduce enzima PKA, care este asociată cu procesul de îmbătrânire şi cu un hormon care creşte riscul de apariţie a cancerului şi a tumorilor. Studiul a analizat persoane care au ţinut post timp de două sau patru zile consecutiv pe o perioadă de şase luni.

Postul înseamnă curăţare, detoxifiere şi îndepărtarea cauzelor care provoacă boli. Aşadar, cee ce este benefic pentru sănătatea noastră spirituală se dovedeşte util şi pentru sănătatea noastră fizică.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox IUNIE 2022. Astăzi are loc sărbătoarea Sf. Petru și Pavel

Postul Sf. Petru şi Pavel 2022. Rețete pentru zilele cu dezlegare la pește din Postul Sfinților Apostoli

Când începe Postul Sf. Petru şi Pavel în 2022? Vezi câte zile durează Postul Sfinților Apostoli

Conjuncția Luna-Marte de astăzi aduce schimbări în viitorul zodiilor

Anunț pentru cei care scot bani de la bancomat! Toți românii trebuie să știe

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Vești importante pentru pensionari. Evaluarea dosarelor va elimina nedreptățile din sistemul de pensii

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies