Pot merge cu mașina la service auto sau spălătorie? Răspunsul oficial al MAI

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică în timpul stării de urgență decretate din cauza COVID-19 au răspuns la principalele întrebări pe care și le pun conducătorii auto în această perioadă.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

fara descriere


In articol:

De-a lungul stării de urgență decretate din cauza COVID-19 au fost puse o mulțime de întrebări cu privire la ce au voie și ce nu au voie să facă posesorii de automobile și conducătorii auto, iar acum o serie de răspunsuri oficiale ale Poliției vin să lămurească situația.

Citeste si: Cele mai frecvente întrebări pentru autorități în vremea pandemiei: „Pot merge la pescuit? Pot merge acasă de Paște?”

Citeste si: Nelu Tătaru a luat decizia! Al treilea spital din țară care a fost militarizat

Citeste si: ”Pot participa la slujba de Înviere la biserică?”, ”Putem să ascultăm slujba din stradă?”, ”Pot merge la pescuit?”. Ce au răspuns autoritățile

Întrebare: Pot să mă duc cu mașina la service-ul auto? Răspunsul oficial al Poliției

Răspunsul oficial al Poliției: Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese și a reprezentanțelor auto sau a altor instituții de profil nu este interzisă prin nicio Ordonanță Militară, excepție făcând cele care își desfășoară activitatea în marile centre comerciale. În cazul în care autoturismul prezintă o defecțiune care nu permite folosirea lui în condiții de siguranță, persoana care se deplasează la service/magazin de piese auto/reprezentanță sau alte unități de profil poate face acest lucru completând declarația pe propria răspundere, punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

În cazul achiziționării unei piese sau a unui automobil, persoana trebuie să aibă și un document doveditor al tranzacției (factură, procură, contract etc.)

fara descriere

Întrebare: Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina? Răspunsul oficial al Poliției

Răspuns: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare. Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate