Pot merge la pescuit în timpul stării de urgență? Vezi care e singura condiție care permite mersul la pescuit!

Mersul la pescuit pe timpul stării de urgență este supus unor reguli stricte.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan


In articol:

Mersul la pescuit pe timpul stării de urgență este o dilemă pentru mulți amatori ai pescuitului. Pe site-ul stirioficiale.ro, un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, s-a răspuns la mai multe întrebări punctuale. Printre acestea, s-a numărat și chestiunea Pot merge la pescuit?”. Răspunsul Grupului de Comunicare Strategică a fost următorul: “În cazul pescuitului sportiv, chiar dacă acest tip de activitate se practică în general în mod independent și nu în grup, nu este prevăzută ca o deplasare cu caracter justificat sau legată de activitatea fizică individuală.”

Citeste si: Declarația pe propria răspundere poate fi refolosită? Iată ce trebuie să faci pentru a nu primi amendă

Citeste si: Pot merge la cimitir în această perioadă? Răspunsul oficial

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Raed Arafat, mesaj important despre purtarea măștii de protecție: „Dacă nu găsiți să cumpărați, improvizați ceva!”

„Pot exista situații când locul de pescuit se află în proximitatea locuinței (exemplu: locuința se află pe malul unui lac) situație în care, se poate îndeplini cerința prevăzută de articolul 1 litera e), din Ordonanța militară numărul 3, respectiv sunt permise deplasările scurte, în apropierea locuinței, pentru activitate fizică individuală. Prin ordonanța militară numărul 8 este reglementat și permis pescuitul comercial, nu și cel sportiv sau de agrement. Aceste activități trebuie desfășurate cu stricta respectare a tuturor actelor normative în domeniu, inclusiv a celor care stabilesc perioade de prohibiție pentru anumite specii.”, au explicat autoritățile. (vezi cum și unde se plătesc amenzile primite pentru nerespectarea măsurilor din timpul stării de urgență)

Pot merge la pescuit în timpul stării de urgență: „Nu este momentul de relaxare"

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat recent că relaxarea măsurilor impuse în pandemia de coronavirus prin ordonanțele militare va începe cel mai devreme la finalul lunii mai. „Nu este momentul de relaxare, impune chiar și mai multă precauție. Dacă vom vedea la un moment dat că am depășit acel vârf, numărul de cazuri va fi în scădere, putem să ne gândim la o relaxare la sfârșitul lunii mai, începutul lui iunie, dar pentru fiecare localitate în parte. Nu poți da drumul dintr-odată la niște localități carantinate”, a declarat Nelu Tătăru.

„Relaxăm, dar totuși cu niște reguli impuse: cu mască și cu mănuși. Chiar dacă relaxăm, aceste măsuri- masca, igiena, mănușile- trebuie să rămână pentru o perioadă mult mai lungă, două- trei – patru luni. Evitarea locurilor aglomerate, păstrarea distanțierii sociale, menținerea unei atitudini precaute sunt cele care ne vor da viitorul urmărilor doi ani, când va trebui să conviețuim cu acest virus”, a explicat Ministrul Sănătății. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

China interzice publicarea cercetărilor despre noul coronvirus! Care sunt motivele

Oficial. Tot ce trebuie sa stii despre declaratia pe propria raspundere si deplasarile in timpul starii de urgenta

Acuzații incredibile la Spitalul Județean Târgu-Jiu, după moartea unei femei de cancer la 39 de ani! Fiica ei este disperată. ”A făcut un sul dintr-un cearșaf și a lovit-o de...

Informații noi în cazul fermierului amendat pentrucă nu a trecut ora pe declarație! Bărbatul a sunat la 112 și a reclamat un abuz! Cum i-au răspuns polițiștii?

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de marți, 29 septembrie. Vezi emisiunea Online

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies