Poți vota și cu buletinul expirat la alegerile locale! Anunțul făcut de Biroul Electoral Central

Alegătorii vor putea vota și cu buletinele expirat la alegerile locale. Anunțul a fost făcut de Biroul Electoral Central.

Vot alegeri locale
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Vot alegeri locale
Urnă vot

Persoanele vor putea vota, chiar dacă au buletinele expirate. Alegătorii cu actul de identitate expirat în perioada 1 martie-27 septembrie vor putea merge la secția la vot. Decizia a fost luată de Biroul Electoral Central ieri, 21 septembrie.

Citeste si: Irina Loghin s-a vindecat de COVID-19! Primele imagini cu interpreta de muzică populară, după ce a ieșit din spital

Citeste si: Cum arată fiica lui Gică Popescu? Tânara are 20 de ani și studiază la Milano

Citeste si: Bianca Pop, bătută într-un club din Capitală! Ispita a trecut prin momente cumplite: "M-a lovit tare cu piciorul..."

Citeste si: Cum arată Mihaela Rădulescu în costum de baie. Vedeta a împlinit 53 de ani- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Cetăţenii pot vota la alegerile locale cu buletinul expirat

Persoanele cu cetățenie română își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în țara noastră, în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, carnetul de

serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare).

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, conform Hotărârii BEC nr 81 din 7 septembrie, art 3, să le permită participarea la vot și oamenilor care au actele de identitate expirate după data de 1 martie și nu au reușit sau nu au putut să le schimbe. Cu toate acestea, în data de 27 septembrie, cetăţenii care au buletinul expirat pot merge la vot la secţia unde sunt înscriși în lista electorală permanentă sau la cea unde este arondată adresa la care au reşedinţa şi domiciliul.

Vot alegeri locale
Ştampilă vot

 ”Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar expira în perioada 1 martie -27 septembrie 2020 îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia”, se precizează in articolul 3 din hotărârea 81-7.08.2020.

Acest lucru a fost posibil după ce autoritățile au hotărât că „valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de

la încetarea acestei stări” (Legea 55/2020).

În plus, românii care nu şi-au făcut vize de flotant până pe 4 septembrie 2020 vor putea merge la vot la alegerile locale doar în localitatea de domiciliu.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de marți, 22 septembrie - Prima parte: Alexandra și Nicos, la cuțite - Vezi emisiunea online

Un bebeluș de numai șase luni a intrat în Cartea Recordurilor! A învățat schi nautic înainte să facă primii pași

Cum arată Adelina Pestrițu după ce s-a vindecat de coronavirus? Bruneta a postat o imagine, iar fanii au reacționat imediat: „Nu m-a interesat...”

Top 100 Mesaje de LA MULTI ANI pentru prieteni

Elena Udrea, DE NERECUNOSCUT! Nimeni nu ar mai recunoaște-o acum

Decizia radicală luată de Alina Sorescu, în plin proces de divorț: „Am decis să plecăm”

Greșeala pe care foarte multă lume o face atunci când pune ciorba în frigider. Cum poate fi păstrată această mâncare

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies