Povestea incredibilă a lui Andor, cel mai tânăr pompier român trimis în misiune în Grecia: „Rămân cât este nevoie de mine”

România a trimis 108 pompieri pentru a ajuta autoritățile elene în lupta cu incendiile devastatoare.

Andor
Povestea incredibilă a lui Andor, cel mai tânăr pompier român trimis în misiune în Grecia[Sursa foto: Facebook]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Insule din Grecia intens frecventate de turiști sunt acum mistuite de incendii de vegetație violente, iar autoritățile elene abia mai fac față în lupta cu flăcările care nu iartă nimic în calea lor.

Astfel, România a trimis 108 pompieri pentru a participa la stingerea incendiilor, printre ei se află și Andor, care este la prima lui misiune importantă de când a ales să devină pompier. El a ales să accepte această provocare pentru a căpăta experiență, dar și pentru a da o mână de ajutor, pentru că așa este firea lui. A ales meseria de pompier din pasiune și o execută cu profesionalism. 

Povestea lui Andor, cel mai tânăr pompier trimis în misiune în Grecia 

Andor are doar 20 de ani și este din Brașov. Este la începutul carierei sale de pompier și deja vrea să ia parte la misiuni importante alături de colegii săi veterani în această meserie. Deși era în concediu, tânărul nu a ezitat să accepte să meargă în Grecia pentru a ajuta pompierii eleni să stingă incediile puternice. 

Citeste si: Pompierii români, numai cuvinte de laudă la adresa localnicilor din Evia: „E greu, epuizant, dar ne alimentează mulțumirea lor”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„Eram în concediu când am primit anunțul pe grupul de muncă, de la comandant. "Deseară se pleacă spre București, iar mâine spre Grecia”.

L-am sunat imediat și i-am spus că vreau să merg și eu. Văzusem situația din Grecia și mă gândeam la cât de greu trebuie să le fie. În meseria noastră, a salvatorilor, nu există termenul de străin. Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm!

Când le-am spus că plec, ai mei s-au temut, dar au înțeles că îmi doresc să fiu acolo și să pun și eu umărul la tot acest efort comun.
Acum vorbim zilnic, după ce termin tura. Intervențiile sunt destul de dificile. Terenul este foarte accidentat, iar din cauza căldurii și a vegetației uscate, pot apărea incendii oriunde. E ca o cursă contracronometru. Trebuie să acționăm imediat ca să stingem focul înainte de a se extinde. Vorbim des cu localnicii, sunt impresionați de cum ne-am mobilizat și ne mulțumesc pentru ajutor. Chiar ne-au spus că ne consideră de-ai lor. Cineva ne-a mulțumit chiar în limba română și ne-a oferit apă rece. Astfel de gesturi te copleșesc și îți confirmă că ai ales cea mai frumoasă meserie din lume",
și-a început acesta poveste pe Facebook. 

Andor: „C eea ce ne-a adus în această misiune este dorința puternică de a ajuta”

Tânărul spune că va rămâne în Grecia atât cât va fi nevoie de el, căci vrea cu orice preț să dea o mână de ajutor și să acumuleze experiență. 

Citeste si: Pompierii români, numai cuvinte de laudă la adresa localnicilor din Evia: „E greu, epuizant, dar ne alimentează mulțumirea lor”

„Voi rămâne în Grecia cât va fi nevoie de noi și sper ca la anul să mă întorc aici în vacanță, iar viața să revină la normal. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei din cadrul Detașamentului 1 Brașov și de la Secția de Pompieri Zărnești pentru că m-au ajutat să pătrund tainele meseriei de salvator. Sunt cu adevărat profesioniști, iar peste ani îmi doresc ca, la rândul meu, să le împărtășesc colegilor mai tineri din experiența acumulată.

Chiar dacă suntem pompieri din toate colțurile țării, aici în Grecia, pot spune că ne înțelegem din priviri, pentru că toți știm ce avem de făcut și pe toți ne unește bucuria de a fi salvator. Și mai știm că ceea ce ne-a adus în această misiune este dorința puternică de a ajuta și dragostea pentru semeni", a mai spus tânărul, conform unei postări a MAI pe internet. 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu a făcut închisoare în SUA! Dezvăluirile momentului: „Am făcut o greşeală acum 20 de ani”

Ei sunt românii care au plecat să stingă incendiile din Grecia! Imagini de la fața locului: „Au plecat să ajute, au plecat să salveze”

Pompierii români au impresionat cu implicarea lor în stingerea incendiilor din Grecia: „Provin de pe o altă planetă!”

Iată ce trebuie să faci pentru a avea parte de câștiguri financiare mâine!

Doliu în România! Un mare campion s-a stins din viață. Am pierdut un om de valoare

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Ziua începe cu o veste tristă. Din păcate este vorba despre Gabriel Cotabiță. În ce stare se află

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies