Povestea miliardarului care și-a donat toată averea! Chuck Feeney vrea să moară sărac, dar fericit: „Sunt foarte mulțumit!”

Chuck Feeney este co-fondatorul lanțului de magazine din aeroporturi, Duty Free Shoppers.

Distribuie pe:

Autor: Carmen Nicoleta

miliardar
Charles „Chuck” Feeney și-a donat oficial toată averea fundației sale [Sursa foto: Facebook]


In articol:

Charles „Chuck” Feeney, în vârstă de 89 de ani, și-a dedicat întreaga activitate cauzelor caritabile. El este co-fondator al gigantului de retail Duty Free, care a luat naștere în anul 1960, alătuir de Robert Miller. De-a lungul carierei sale, bărbatul a câștigat miliarde de dolari, însă scopul său a fost întotdeauna altul.

Fostul miliardar a donat peste 8 miliarde de dolari, în ultimele patru decenii. Chuck Feeney a înființat o asosicație, numită Atlantic Philanthropies, în care și-a finanțat toate câștigurile, cu scopul de a ajunge la oamenii și domeniile cu cele mai mari nevoi financiare.

Citeste si: Pierdere colosală pentru Bill Gates! Miliardarul trece prin momente groaznice

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Porcul cipat al lui Elon Musk, explicat de soția lui Lucian Mîndruță: ”Soluții inimaginabile”

„Am învățat multe. Am făcut unele lucruri puțin diferit, dar sunt foarte mulțumit. Mă simt foarte bine. Mulțumesc tuturor celor care ni s-au alăturat în această călătorie. Și celor care se întreabă despre Dăruiește în timp ce trăiești: încearcă, îți va plăcea”, a declarat Feeney, pentru Forbes, după ce și-a donat oficial toată averea.

miliardar
Chuck Feeney s-a declarat mulțumit de decizia luată[Sursa foto: Facebook]

Unde au ajuns cele 8 miliarde de dolari?

Charles „Chuck” Feeney s-a asigurat că cele 8 miliarde de dolari ajung unde trebuie. Aproximativ 3,7 miliarde de dolari au fost alocați educației, aproape 1 miliard de dolari s-au dus către alma mater Cornell, iar peste 870 de milioane de dolari au fost alocați drepturilor omului și schimbărilor sociale.

Numit „James Bond of Philanthropy”, Feeney a oferit mai mult de 700 de milioane de dolari în cadouri pentru sănătate, de la o subvenție de 270 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea asistenței medicale publice din Vietnam, la o donație de 176 de milioane de dolari acordată Institutului Global de Sănătate Cerebrală de la Universitatea din California, San Francisco.

Mai mult decât atăt, alte 350 de milioane de dolari pentru a transforma insula Roosevelt din New York, mult timp neglijată, într-un centru tehnologic, potrivit revistei Forbes. Ceea ce ste de admirat este că donațiile sale au fost oferite anonim. În 2012, fostul miliardar a oprit aproximativ 2 milioane de dolari din întreaga sa avere pentru pensionarea sa și a soției sale. (Citeste si: Bogătașul care a pierdut 16 miliarde de dolari într-o singură zi. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva)

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Horoscop, joi, 17 septembrie 2020. Lună Nouă în Fecioară! Ce efect va avea asupra celorlalte zodii

Margherita RECIDIVEAZĂ. Fiica Clejanilor a făcut un scandal monstru la o agenție imobiliară. Polițiștii au întocmit dosar penal

Iulia Vântur, accident în casa lui Salman Khan! Ce a pățit românca

Bărbat, bătut cu bestialitate în fața unei săli de joc, din cauza iubitei lui! Imagini cu puternic impact emoțional

Elevii de clasa a treia din Balș și-au impresionat profesorii! Cum au descris toamna în compuneri: „Fără îmbrăţişări, fără atingeri, fără nimic...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies