WowNews logo WOWnews
Stories
novalue

Stiri

Prajitura cu crema in doua culori! Trebuie sa o prepari de Revelion!

Aceasta reteta este delicioasa! Incearca sa o prepari de Sarbatori!

Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g faina
1/2 lingurita bicarbonat
150 gr zahar
1 praf de sare
80 g cacao 1/2 lingurita praf de copt
70 ml ulei
100 g dulceata de fructe
100 ml apa minerala
3 banane
150 g fructe uscate
Pentru glazura:
80 gr ciocolata neagra de post
1 lingura ulei
Mod de preparare:
Fructele si bananele se taie in bucati mici, se pune si gemul, uleiul, apa minerala si zaharul si se omogenizeaza. Peste ele se pun faina, bicarbonatul, praful de copt si un varf de sare. Compozitia se imparte in doua. In prima se pune cacao, iar in cealalta o lingura de faina si se amesteca.
Compozitia cu cacao se toarna intr-o tava tapetata cu putin unt sau hartie de copt. Pe deasupra se pun fructele, apoi jumatatea de compozitie cu faina, fara cacao. Prajitura se tine la cuptor timp de 20 de minute. Cand s-a racit, pe deasupra se toarna ciocolata topita la bain-marie si amestecata cu ulei. Astfel se formeaza si glazura.
Sursa

novalue
Ingrediente:

Pentru aluat:

Citeste si: Igor Cuciuc își plângea amarul în direct, în urmă cu câteva luni. Artistul se afla la capătul puterilor: “Perna noastră a fost udă în fiecare seară de lacrimile mamei și lacrimile tatălui.” - kfetele

200 g faina
1/2 lingurita bicarbonat
150 gr zahar
1 praf de sare
80 g cacao 1/2 lingurita praf de copt
70 ml ulei
100 g dulceata de fructe
100 ml apa minerala
3 banane 
150 g fructe uscate

Pentru glazura:

80 gr ciocolata neagra de post
1 lingura ulei

Mod de preparare:

Fructele si bananele se taie in bucati mici, se pune si gemul, uleiul, apa minerala si zaharul si se omogenizeaza. Peste ele se pun faina, bicarbonatul, praful de copt si un varf de sare. Compozitia se imparte in doua. In prima se pune cacao, iar in cealalta o lingura de faina si se amesteca.

Compozitia cu cacao se toarna intr-o tava tapetata cu putin unt sau hartie de copt. Pe deasupra se pun fructele, apoi jumatatea de compozitie cu faina, fara cacao. Prajitura se tine la cuptor timp de 20 de minute. Cand s-a racit, pe deasupra se toarna ciocolata topita la bain-marie si amestecata cu ulei. Astfel se formeaza si glazura.

Sursa