kanald.ro
Stiri
Prajitura cu crema in doua culori! Trebuie sa o prepari de Revelion!
Aceasta reteta este delicioasa! Incearca sa o prepari de Sarbatori!
Pentru aluat:
200 g faina
1/2 lingurita bicarbonat
150 gr zahar
1 praf de sare
80 g cacao 1/2 lingurita praf de copt
70 ml ulei
100 g dulceata de fructe
100 ml apa minerala
3 banane
150 g fructe uscate
Pentru glazura:
80 gr ciocolata neagra de post
1 lingura ulei
Mod de preparare:
Fructele si bananele se taie in bucati mici, se pune si gemul, uleiul, apa minerala si zaharul si se omogenizeaza. Peste ele se pun faina, bicarbonatul, praful de copt si un varf de sare. Compozitia se imparte in doua. In prima se pune cacao, iar in cealalta o lingura de faina si se amesteca.
Compozitia cu cacao se toarna intr-o tava tapetata cu putin unt sau hartie de copt. Pe deasupra se pun fructele, apoi jumatatea de compozitie cu faina, fara cacao. Prajitura se tine la cuptor timp de 20 de minute. Cand s-a racit, pe deasupra se toarna ciocolata topita la bain-marie si amestecata cu ulei. Astfel se formeaza si glazura.