
kanald.ro
Diverse
Rețete de prăjituri pentru Revelion 2023. Ce desert poți pune pe masă la cumpăna dintre ani.
Rețete de prăjituri pentru Revelion 2023. Deserturi simple și delicioase cu care să îți surprinzi prietenii de Anul Nou.
De pe masa de Revelion nu trebuie să își lipsească prăjiturile delicioase făcute în casă. Așa că îți recomandăm câteva rețete de prăjituri delicioase pe care le poți prepara pentru seara de Revelion.
Ingrediente:
3 ouă
4 pliculețe de gelatină
400 g de pișcoturi
500 ml frișcă
200 g zahăr
fructe: ananas, kiwi, struguri
sucul de la conserva de ananas
esență vanilie
Mod de preparare:
Sucul din cutia cu ananas se amestecă, cu gelatina. Se desparte albușul de gălbenușul ouălor, albușul se bate cu 100 g de zahăr până se obține o spumă ca de bezea, iar gălbenușul se freacă, cu cantitatea de zahăr rămasă și se pune la bain marie împreună cu gelatina hidratată în sucul de ananas, timp de 8 minute.
După cele 8 minute, compoziția omogenă se așează într-un vas cu apă rece, după care se adaugă într-un vas mare alături de fructele tocate, frișca, albușurile bătute și esența de vanilie.
Toată compoziția obținută de varsă într-o tavă și se așează uniform, iar mai apoi se acoperă cu pișcoturi. Tortul se lasă la frigider 24h, după care se răstoarnă ca mămăliga și se ornează. Baza tortului trebuie să fie formată din pișcoturi.
Citește și: Rețete de aperitive pentru masa de Revelion 2023. Vor impresiona până și cei mai pretențioși musafiri
Ingrediente:
300 gr cremă de brânză;
300 gr căpșune proaspete;
300 ml smântână pentru frișcă;
200 gr biscuiți cu ovăz;
100 gr zahăr pudră;
100 gr unt 80% grăsime
Mod de preparare:
Pune biscuiții într-un blender sau într-o pungă și pasează-i cu ajutorul unui sucitor. Separat, într-un vas, pune untul la topit și ulterior toarnă-l peste biscuiți și amestecă pentru a încorpora cât mai bine totul. Toarnă totul într-o formă de copt cu pereți detașabili pe care ai tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt și presează totul foarte bine.
Dă tava la cuptor la foc potrivit, 170 – 180 de grade C, pentru 10-15 minute, după care scoate și lasă să se răcească. Într-un vas separat, amestecă, cu ajutorul unui mixer crema de brânză, semințele de la păstaia de vanilie și zahărul pudră. Separat, într-un alt vas, bate spuma de frișcă și când este tare incorporează cu amestecul din crema de brânză.
Toarnă tot amestecul peste blatul rece, uniformizează cu o paletă și deasupra presară feliile proaspete de căpșuni. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin două ore înainte de servire.
Citește și: Masa festivă de Revelion 2023. Ce NU trebuie să lipsească de pe masă în Noul An
Ingrediente pentru blat:
5 oua;
150 de grame de faina;
200 de grame de zahar;
40 ml de ulei;
40 ml cacao;
Un praf de sare;
O linguriță de esența de portocale.
Ingrediente pentru crema:
O jumătate de kilogram de brânză de vaci
250 de grame de mascarpone;
100 grame de unt;
150 de grame de zahar pudra;
50 de grame de zahar vanilinat;
50 de grame de cacao;
O linguriță de esență de vanilie.
Ingrediente pentru jeleu:
Un litru de suc de portocale
100 grame de zahar;
100 grame de amidon de porumb.
Mod de preparare blat:
Mod de preparare jeleu:
Pui sucul de portocale intr-o cratita;
Adaugi amidonul de porumb, amesteci cu un tel, dupa care pui si zaharul;
Pui cratita pe foc si amesteci continuu, pana cand observi ca se ingroasa compozitia;
Iei cratita de pe foc, o acoperi cu o folie de plastic si lasi la temperatura camerei;
Pasul urmator e sa te ocupi de crema.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
Mod de preparare crema:
Pui untul intr-un bol mai mare;
Adaugi zaharul pudra si zaharul vanilinat;
Mixezi foarte bine totul pana cand untul arata ca o crema;
Adaugi branza de vaci, esenta de vanilie si mixezi din nou totul;
Adaugi si branza mascarpone (pe care ai tinut-o, in prealabil, la frigider si mixezi din nou, dar nu prea mult pentru ca risti sa se taie compozitia.
Cum asamblezi prajitura:
Pui blatul intr-o tava cu pereti detasabili;
Intinzi peste el crema de branza;
Nivelezi crema foarte bine;
Pui deasupra jeleul de portocale, dupa ce l-ai amestecat in prealabil cu o lingura;
Lasi totul la frigider sase ore sau daca e posibil peste noapte;
Feliezi prajitura si gata.
Citește și: Cel mai bun tiramisu după rețeta originală. Desertul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Ingrediente:
200g de margarina
4 oua
1 pahar de zahăr (170g)
1,5 pahare de făină (250g)
1/2 pahar de amidon(100g)
2 linguri de praf de copt
Coaja rasă de la o portocală
Sucul de la jumătate de portocală
1 pachet de zahăr vanilat (16g)
1 lingură zahăr pudră
Zeamă de portocală
Mod de preparare:
Amestecați margarina, zahărul și zahărul vanilat până la omogenizare. Adăugați apoi ouăle, unul câte unul, continuând să amestecați.
Adăugați faină și praful de copt și amestecați.
Dați în clocot zeama de portocală cu apă fiartă și adăugați și coaja de portocală. Stoarceți sucul din jumătate de portocală și adăugați-o în aluat.
Turnați aluatul în forma unsă, peste care ați presărat firimituri de pâine sau pesmet. Dați la cuptor pentru 50 de minute.
Decorați cu zahăr pudră și coajă de portocală glasată.
Surse: jamilacuisine.ro, desertacasa.ro, gustos.ro