Premiera pentru Biserica Ortodoxa Romana. DNA cere AREST la domiciliu pentru Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie

Procurorii DNA cer inlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu pentru arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, in dosarul in care acesta este judecat pentru ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene.

Distribuie pe:

Autor: A. B.

 
Solicitarea este motivata de faptul ca ierarhul ”a demarat activitati de accesare a fondurilor europene, desi acest lucru i-a fost interzis in mod expres si neechivoc prin obligatiile stabilite in cadrul controlului judiciar”.
fara descriere

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta solicita Curtii de Apel Constanta inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, trimis in judecata, alaturi de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.
 
Conform Stirile Kanald, prin emiterea imputernicirii ca Stefan Aurelian sa acceseze fonduri europene, Teodosie Petrescu a incalcat simultan cele doua obligatii care ii fusesera instituite prin masura controlului judiciar, si anume: sa nu desfasoare nicio activitate ce implica accesarea de fonduri europene in cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpusi, si sa nu se apropie de ceilalti inculpati din dosar, de martori, experti si sa nu comunice direct sau indirect cu acestia.
 
In prezent, dosarul se afla in procedura de camera preliminara la Curtea de Apel Constanta, iar IPS Teodosie este pus sub control judiciar.
 
Potrivit DNA, in perioada 2010 - 2016 Teodosie Petrescu, in calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, impreuna cu ceilalti inculpati, a folosit si prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) in scopul de a primi fonduri europene.
 

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate