Premierul Ludovic Orban, anunțul mult așteptat. Când se vor redeschide școlile din România

Ludovic Orban a declarat că România va încerca să revină la normalitate, într-un ritm gradual. Vârful epidemiei este estimat în perioada 1-5 mai.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

 Ludovic Orban, anunțul mult așteptat. Când se vor redeschide școlile


In articol:

Premierul Ludovic Orban a decarat, joi seară, că vârful epidemiei este estimat, în acest moment, în perioada 1-5 mai, dar prognozele nu sunt 100% sigure. Orban a afirmat că, şi după ce va trece vârful pandemiei, măsurile restrictive vor fi păstrate, iar revenirea la normalitate se va face treptat, cu acele activităţi cu grad mic de risc.

”Cam astea sunt evaluările, probabil între 1-5 mai va fi vârful. Asta nu înseamnă că după vârf vom scăpa. Urmează să menţinem, o perioadă de timp după vârf, respectarea regulilor, astfel încât să scăpăm cât mai repede de virus. Toate deciziile le vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei, şi ca să fim oneşti, nu există prognoze cu grad de ... de 100%. Sunt prognoze care au o cantitate mare de informaţii, dar nu sunt sigure 100%”, a declarat, joi seară, la Digi 24, premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban: Oricine vine din zone roşii intra în carantină instituţionalizată

Citeste si: VIDEO| Interviu exclusiv Știrile Kanal D cu Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății, declarații halucinante: ”Trebuie să conviețuim doi ani cu coronavirusul!”

Citeste si: Coronavirus România. Un al treilea bebeluş şi mama lui au fost infectaţi cu coronavirus, la Timişoara

Ludovic Orban a explicat şi că revenirea la normalitate se va face gradual

”Pregătim revenirea la normalitate care nu cred că se va produce dintr-o dată, ci gradual, în funcţie de datele pe care le avem. De asemenea, pregătim un set de măsuri de protecţie a cetăţenilor, după revenirea la normalitate. Vom redeschide acele activităţi unde riscurile sunt mici, redeschiderea va fi graduală, nu vom putea da drumul la toate activităţile economice care acum sunt oprite. De asemenea, pregătim un set de măsuri să ajute companiile să îşi reia activitatea, să ajute oamenii să îşi găsească locuri de muncă”, a mai declarat premierul.

Ludovic Orban, anunțul mult așteptat. Când se vor redeschide școlile

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat, joi seară, că şcolile se vor deschide ”când ne va permite contextul epidemiologic”, chiar dacă asta va însemna 1 iunie. Premierul a făcut referire la unele soluţii care se caută – eventual împărţirea elevilor pe grupe. ”Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor”, a precizat premierul.

”Am spus după 15 mai este posibil să redeschidem şcolile pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie, când ne va permite contextul epidemiologic. Depinde de cum evoluează dinamica infectărilor”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Digi 24.

Prim-ministrul a prcizat că nu s-a luat niciodată în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

”Obiectivul nostru este ca toţi elevii să finalizeze anul şcolar. Atingerea acetui obiectiv şi modalităţile în care vor fi pregătite examenele, depinde de contextul epidemiologic.  E posibil ca examenele să se dea online sau în alte condiţii. E posibil să se redeschidă şcolile fără clase pline. Luăm în calcul inclusiv redeschiderea graduală sau împărţirea elevilor. Vom fi pregătiţi pentru orice sitaţie. Obiectivul nistru clar este ca toţi elevii şi studenţii să poată încheia anul şcolar şi cei din anii terminali să se poată înscrie în următorul an şcolar”, a mai declarat premierul. (Citeste si: Orban anunţă că va sta acasă de Paşte şi le cere tuturor românilor să facă acelaşi lucru)

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate