Premierul Ludovic Orban: Oricine vine din zone roşii intra în carantină instituţionalizată

Premierul Ludovic Orban a vorbit în seara de joila Digi 24 despre situația actuală a României, în contextul pandemiei de coronavirus.

Autor: A.B.G.

In articol:

Premierul Ludovic Orban a oferit, joi seară, explicaţii cu privire la ordinul care viza intrarea în carantină, la domiciliu, a persoanelor care veneau din afara ţării şi a spus că erau câteva judeţe unde locurile de carantinare erau aproape pline.

Citeste si: VIDEO| Interviu exclusiv Știrile Kanal D cu Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății, declarații halucinante: ”Trebuie să conviețuim doi ani cu coronavirusul!”

”Oricine vine din zone roşii intra în carantină instituţionalizată”, a spus premierul, potrivit News.ro.

”A fost o explicitare, după părerea mea nenecesară, după un ordin al lui Arafat în care era prevăzut că, în mod excepţional, unde nu mai există locuri de carantină, carantina să se facă la domiciliu. Nu a fost un ordin care duce la anularea obligaţiei celor care vin din zonele roşii să intre în carantină instituţionalizată. Oricine vine din zone roşii intra în carantină instituţionalizată. În momentul în care a fost emis ordinul lui arafat erau 4-5 judeţe unde ar fi fost atinsă capacitatea carantinării. Din fericire nu a fost necesar să apelăm la acest punct”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Ludovic Orban.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Citeste si: Coronavirus România. Un al treilea bebeluş şi mama lui au fost infectaţi cu coronavirus, la Timişoara

Acesta a explicat că la ora actuală avem peste 12.000 de locuri de carantină instituţionalizată.

”Am solicitat constant prefecţilor să apeleze la toate căile posibile pentru a se recurge la această carantinare institutionalizată. Repet, cine vine din zona roşie, intră în continuare în carantină instituţionalizată”, a mai spus premierul.


”În ceea ce priveşte tratarea la domiciliu a persoanelor infectate este ultima optiune. Încercăm să găsim o soluţie, poate tot în spaţii de carantină, astfel încât persoana infectată care nu are simptome sau are simptome uşoare, să nu se trateze la domiciliu pentru a nu pune în pericol familie sa. Şi vor sta în spaţii de carantină instituţionalizată”, a mai explicat premierul.

Ludovic Orban, mesaj important pentru români 

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seară, că va sta acasă de Paşti, cu familia, şi le cere tuturor roânilor să facă acelaşi lucru şi să evite deplasările şi orice contact.

Citeste si: Klaus Iohannis a aprobat legea: Bani mai mulți pentru preșcolari

„De Paşti o să stau acasă, în familie. Aceeaşi recomandare pentru toţi: să stea acasă cu familia, să evite orice deplasare, orice contact, orice apropere fizică. Să aştepte, cei care vor să primească lumina”, a declarat, joi seară, la Digi 24, premierul Ludovic Orban.

Acesta a precizat că şi până la sărbători, deplasările ar trebui evitate.

Orban a anunţat că nu a cerut încă să primească acasă Paşti, pentru că a fost extrem de ocupat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies