Președintele Donald Trump a semnat ordine executive! Medicamentele cu prescripție vor fi mai ieftine!

Măsurile ar permite reduceri și importuri de medicamente mai ieftine din străinătate.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta


In articol:

A semnat ordine executive, astfel medicamentele cu prescripție vor fi mai ieftine!
A semnat ordine executive, astfel medicamentele cu prescripție vor fi mai ieftine!

Președintele Donald Trump a semnat patru ordine executive care vizează reducerea prețurilor la medicamentele cu prescripție în SUA.

„Cele patru comenzi pe care le semnez astăzi vor restructura complet piața medicamentelor pe bază de rețetă”, a declarat dl Trump, care a criticat de mult timp prețurile „astronomice”.

Măsurile ar permite reduceri și importuri de medicamente mai ieftine din străinătate.

Domnul Trump se va întâlni cu șefii farmaceutici marți, dar unii analiști din industrie au criticat această mișcare, spunând că nu va avea prea multe efecte.

"Această administrație a decis să continue o politică radicală și periculoasă pentru a stabili prețurile pe baza ratelor plătite în țările pe care [președintele Trump] le-a etichetat drept socialist, ceea ce va dăuna pacienților în ziua de azi și în viitor", au declarat cercetarea farmaceutică și producătorii din America, într-o declarație .

Aceasta a spus că mișcarea domnului Trump a fost „o distracție nesăbuită care ne împiedică capacitatea noastră de a răspunde la actuala pandemie [coronavirus] - și la cele pe care le-am putea confrunta în viitor”.

Citeste si:A dispărut o perioadă din showbiz iar acum și-a făcut intrare în forță. Imagini absolut interzise cardiacilor

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Tichete cadou pentru cei vaccinaţi? Ce bonus ar putea primi angajaţii - bzi.ro

Citeste si:Inna și nesiguranțele ei. Vedeta internațională, problemă cu kilogramele în plus: ”Mi s-a întâmplat să cred că...”

Citeste si:Andreea Mantea, plângând, anunță cine sunt, de fapt, câștigătorii Puterea Dragostei: ”Știu că nu este corect, dar....”

 Trump, de la preluarea funcției de Președinte

A semnat ordine executive, astfel medicamentele cu prescripție vor fi mai ieftine!
A semnat ordine executive, astfel medicamentele cu prescripție vor fi mai ieftine!

De la preluarea funcției, domnul Trump a făcut atacuri repetate împotriva celor care stabilesc prețurile drogurilor și s-a angajat să ia măsuri radicale pentru a le reduce.

Dar, cu alegerile prezidențiale la doar câteva luni distanță, experții din industrie și-au exprimat îndoieli că orice decizie majoră ar putea intra în vigoare înainte de votul din 3 noiembrie.

De asemenea, aceștia spun că Casa Albă are puterea limitată de a implementa politicile de stabilire a prețurilor la droguri.

Ordinele executive nu au forță juridică automată și pot fi atacate și în instanță.

Conform unui raport din 2019 al grupului de țări industrializate al OCDE, SUA cheltuiește aproximativ dublul sumei medii cheltuite de alte țări membre pe produse farmaceutice pe cap de locuitor.

De exemplu, în cazul în care Marea Britanie a plătit 398 de lire sterline (497 USD) pe cap în 2015, SUA au plătit 1.162 de dolari.

Acest lucru se întâmplă, în ciuda faptului că are niveluri similare de consum de medicamente rețetate.

”Ieri am semnat patru măsuri care vor reduce masiv prețurile medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, în multe cazuri cu peste 50 %. Nimic de genul acesta nu s-a mai făcut înainte deoarece farma mare, cu puterea sa vastă, nu ar permite acest lucru. Insulina scumpa a mers de la dolari mari la bande virtuale. Țarcurile EPI au mers de la prețurile incredibil de mari, ridicate pe cric, la prețuri mai mici decât cele originale, renunțând la chilipiruri. Cele mai mari reduceri de preț din istorie, de departe! Nimic de genul acesta nu a avut niciodată pentru cetățenii noștri, în special pentru seniori. AMINTIȚI-VĂ DE PREȘEDINTELE DVS. PREFERAT”, a postat Donal Trump, pe pagina personală de socialiare.

Comentariile susținătorilor au apărut imediat, oamenii postând:

”Nu trebuie sa folosesc medicamente eliberate pe baza de prescriptie, dar pentru cei care o fac este minunat.”

”Ai făcut mai mult pentru țara noastră decât oricare alta, dar ați primit cel mai puțin respect. Rămâneți puternic.”

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ei sunt primii 4 finaliști Puterea Dragostei, care se luptă pentru Trofeul Puterea Dragostei sezonul 2! Cum i-a schimbat show-ul și poveștile de iubire trăite acolo! Azi, de la...

Puterea Dragostei 26 iulie. Marea finală a sezonului doi este aproape: ”Unii probabil au votat cu sufletul, alții strategic”

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Duminică 17 Ianuarie 2021: Gemenii vor avea problemele în ceea ce privește capitolul financiar

Imaginile care au ÎNGROZIT toată Planeta: O mare putere militară tocmai a făcut o demonstrație de forță

Dezvăluiri incendiare! O fostă elevă a lui Klaus Iohannis rupe tăcerea. Mărturisiri neașteptate despre președinte

SUA acuză iar China că minte de îngheață COVID-19

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies