Prima Casă 2023. Programul își schimbă numele în „Noua Casă”. Vezi care sunt condițiile pentru acordarea unui credit

Prima Casă 2023. Vezi noile condiții pentru a obține creditul anul acesta.

Autor: Alina Petre

In articol:

Prima Casă 2023. Află care sunt condițiile pentru acordarea creditelor în acest an și care este suma cea mai mare de bani pe care o putem obține, conform programului din 2023.

Prima Casă 2023

Anul acesta, Ministerul Finanţelor alocă un plafon considerabil pentru programul Prima Casă, în valoare de 1,5 miliarde de lei. Suma oferită a fost stabilită în funcție de tendinţele pieţei imobiliare şi a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023.

Programul își schimbă denumirea anul acesta din „Prima Casă” în „Noua Casă”.

„Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanţelor facilitează achiziţia unei locuinţe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei.

Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazează pe analiza comportamentului băncilor şi beneficiarilor în anul 2022 şi pe tendinţele pieţei imobiliare şi a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023”, a transmis Ministerul Finanţelor, printr-un comunicat.

Citește și: Codul rutier 2023. Shimbări majore pentru șoferii din România

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Prima Casă 2023. Condiții noi pentru acordarea creditelor în acest an

Prima Casă 2023. Condiții noi pentru acordarea creditelor în acest an

[Sursa foto: shutterstock]

Noile condiții pentru Programul Prima Casa 2023

Fiecare persoană care dorește să cumpere o locuință cu ajutorul acestui program va trebui să achite un avans, în funcție de valoarea bunului.

În 2023, creditul va fi oferit în lei, indiferent de prețul imobilului. De asemenea, valoarea maximă care poate fi obținută prin Programul Prima Casă în 2023 este de 119.000

de euro.

Cei care vor să achiziționeze o casă în valoare de maxim 70.000 de euro trebuie să achite un avans de 5%, iar restul de bani îi pot obține prin intermediul creditului.

Pentru o locuință care valorează maxim 149.000 de euro, solicitanții pot obține un credit în valoare de 119.000 de euro, avansul fiind de 15%. 

Citește și: Tichete sociale 2023. Află cine va primi ajutorul din partea statului

Citeste si: „Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Citeste si: „Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc”. Lili Sandu, în depresie după ce a devenit mamă! Vedeta și-a înecat amarul în alcool- radioimpuls.ro

Prima Casă 2023. Condiții noi pentru acordarea creditelor în acest an

Prima Casă 2023. Condiții noi pentru acordarea creditelor în acest an

[Sursa foto: shutterstock]

Cine poate beneficia de Programul Prima Casă

Pentru a beneficia de Programul Noua Casă, solicitantul trebuie să îndeplinească mai multe condiții, cum ar fi:

  • Vârstă minimă de 18 de ani la acordarea creditului și maxim 65 sau 70 de ani la terminarea creditului.
  • Vechime la locul de muncă actual de minim 3 sau 6 luni.
  • Lipsa datoriilor înregistrate sau credite neachitate la data scadentă.
  • Posibilitatea depunerii unui avans de minim 5% din prețul de achiziție al locuinței.
  • La data solicitării creditului garantat nu deţine în proprietate nicio locuinţă sau are o locuință cu o suprafață mai mică de 50 mp.
  • Achiziţionează o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului Noua Casă, aflată pe teritoriul României, înscrisă în cartea funciară.

De asemenea, fiecare bancă are condițiile proprii de alocare a împrumutului.

Programul Prima Casă a fost lansat în anul 2009. Până anul acesta, s-au adunat 330.875 de garanţii şi promisiuni de garantare în valoare totală de 31,3 miliarde lei. 

Surse: fngcimm.ro, digi24.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

România, în pragul unui val de șomeri! Economiștii vin cu previziuni sumbre: "Oamenii trebuie să își asigure o variantă de salvare" | EXCLUSIV

Cum funcționează dobânzile la creditele IFN

|GALERIE FOTO. O profesoară sexy concediată pentru postările de pe OnlyFans face chetă ca să-și plătească avocatul. „Aproape fiecare profesor are o a doua slujbă”

Adrian Despot, despre momentul viral de acum 15 ani. Motivul pentru care s-a enervat teribil: „Marea mea durere se revărsa fix împotriva lipsei de profesionalism a oamenilor din...

Un tânăr român a rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 oameni în Spania

„Din folclorul ăsta autentic nu pot plăti ratele.” Nicoleta Voicu vrea să iasă la grevă! Vedeta este revoltată din cauza taxelor și cheltuielilor

„Ascult muzica noastră și plâng la volan”. Cristina Ciobănașu, dezvăluiri emoționante la doi ani de la despărțirea de Vlad Gherman

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies