Prima probă la Bacalaureat, presărată cu noroc pentru unii dintre elevi. Ministrul Educației vrea să mărească durata cursurilor

Prima probă la Bacalaureat s-a desfășurat astăzi, la Limba și literatura română. Subiectul primit a fost același cu cel de la simulare.

Absolvenții au susținut astăzi prima probă la Bac, la Limba și literatura română
Absolvenții au susținut astăzi prima probă la Bac, la Limba și literatura română[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Absolvenții de clasa a 12-a ai acestui an se pot considera norocoși. Elevii au susținut astăzi prima probă a Bacalaureatului la Limba și literatura română. Subiectul pe care l-au primit astăzi a fost același cu subiectul primit la simulare, și anume “ Moara cu noroc ” de Ioan Slavici.

Înainte să intre în sala de examen, elevii au sperat să nu le pice genul liric. Norocul a fost însă de partea lor.

După terminarea examenului au apărut și glumele pe rețelele de socializare. În grupul de pe Facebook, „Bacalaureat 2021” unul dintre elevi a scris: “ Nu, bro, nu are cum să mai pice nuvela. A picat la simulare, crede-mă, bro .”

Din păcate, anul acesta numărul celor care s-au înscris la examenul maturității a fost cel mai mic din ultimii opt ani.

O parte dintre absolvenții promoției acestui an au ieșit bucuroși din sala de examen, însă au existat și elevi nemulțumiți, care au dat vina de proasta organizare.

La liceul Nicolae Iorga din capitală, elevii și părinții au semnalat alte probleme.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Mi s-a luat şi din timp. Am avut mai puţin de trei ore. Nici nu am avut timp să termin, pentru că nu mai era nicio foaie. La noi la clasă a fost doar un singur supraveghetor. De obicei trebuie să fie doi .” a spus o elevă după ce a ieșit din examen.

Citeste si: Ce pică la BAC 2021 la Română la subiectul 3. Elevii se pregătesc intens de examenul de Bacalaureat 2021, iar pe grupurile din social media au apărut deja speculații referitoare la subiecte

Un părinte al unuia dintre absolvenți a continuat:” Este o nedereptate pentru copil, pentru părinţi. Sunt mai multi copii care sunt în aceeaşi situaţie. Îmi pare rau că nu au avut curajul şi ei să vină să depuna o cerere, o contestatie.

Noi ma fost singuri, se pare că vor veni mai mulţi .”

Elevii nu s-au înghesuit la examenul maturității

Potrivit rapoartelor făcute până în acest moment, 54 de elevi au fost eliminați din sala de examen. Mai mult, doi elevi de la un liceu din Timișoara au încercat să copieze cu ajutorul smartwatch-urilor, cu care se conectaseră la rețeaua de internet a școlii.

Citeste si: Calendar admitere facultate 2021. Când se fac înscrierile la facultate și ce documente sunt necesare pentru admitere

Primele rezultate ale examenului vor apărea pe data de 5 iulie.

Ministrul Educației vrea să prelungească anul școlar

campeanu.jpg

Sorin Câmpeanu este îngrijorat de prezența mică a elevilor la examenul de Bacalaureat din acest an. Ministrul Educației vrea să îi apropie pe elevi de școală și are în plan să prelungească durata cursurilor.

Vom insista pentru creşterea duratei cursurilor începând cu anul 2022. Vor avea o structură, cu o durată mai mare a cursurilor, să permită o pregătire mai apropiată de ţări precum Finlanda, Danemarca, Germania, ţari în care durata cursurilor este de până la 42 de săptămâni, spre deosebire de România unde durata cursurilor este de 34 de săptămâni .” a declarat Sorin Câmpeanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Subiecte și Barem Română Bacalaureat 2021. Ce subiecte au primit elevii de clasa a 12-a și a 13-a la Limba și Literatura Română

SUBIECTE ROMÂNĂ Bacalaureat 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii claselor terminale de liceu la Limba și Literatura Română

Admitere 2021 Academia de Studii Economice, București. Calendarul admiterii, oferte de locuri, ce trebuie să conțină dosarul de înscriere

Mesaje importante transmise de astre zodiilor, începând cu noaptea aceasta

VESTE BOMBĂ despre PFIZER! Decizia luată chiar acum: SE PREGĂTESC

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ȚEAPA anului în ROMÂNIA! Vă USUCĂ DE BANI. Mare grijă când primiți mesajul

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies