Prima profesoară de limba română care începe cursurile online cu elevii

Profesoara de limba română Cristina Tuneagru a anunțat că își mută cursurile pe Facebook pentru elevii de clasa a VIII-a.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Profesoara de limba română Cristina Tunegaru anunță că va susține de miercuri, 11 martie, cursuri online, pe Facebook, în condițiile în care școlile se închid până pe 22 martie.  Cursurile sunt destinate elevilor de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru Evaluarea Națională.

Citeste si: Coronavirus Italia. Asistenta copleșită de epuizare, imaginea emoționantă de pe frontul luptei cu epidemia

fara descriere

Citeste si: Coronavirus România. Traian Băsescu spune că ar închide metroul

Iată anunțul profesoarei Cristina Tunegaru: "Școlile din toată țara vor fi închise cel puțin până pe 22 martie. Din această cauză, începând de miercuri, de la ora 14, îi aștept pe elevii de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru Evaluarea națională, la cursurile online pe care le voi susține pe această pagină de Facebook. Primul curs va avea loc miercuri, 11 martie.

Vă rog să dați mai departe mesajul pentru cei interesați. Chiar dacă școlile sunt închise, examenele se vor susține. Îi încurajez pe toți elevii să continue să se pregătească.

Vom aprofunda subiecte de teorie literară și gramaticală - text literar liric, epic, dramatic, text nonliterar, specii literare pentru examen, elemente de vocabular, fonetică, ortografie, punctuație, propoziții subordonate, părți de vorbire și categoriile lor gramaticale etc. De asemenea, voi oferi recomandări, sugestii de rezolvare a testelor de evaluare. Elevii pot trimite documente cu rezolvări de teste, exerciții, compuneri la adresa de email [email protected] Voi oferi feedback și recomandări constructive”

Citeste si: Pentru cine este coronavirusul mai periculos? Primele statistici oferite de Institutul Superior de Sănătate din Italia

fara descriere

Cine este profesoara Cristina Tunegaru

Cristina Tunegaru este una dintre cele mai virulente voci împotriva sistemului de educație din România. Pagina sa de socializare abundă de postări în care nonconformistul dascăl își exprimă opiniile franc.

Cristina Tunegaru a intrat în atenția publică după ce a spus că nu respectă programa școlară de limba română: nu citește cu elevii săi poeziile de Eminescu sau „Amintirile” lui Creangă.

”Autodenunț: Subsemnata, profesoară de română, declar că nu respect, în mod premeditat, programa școlară de limba română, asemenea unui element dușmănos: nu citesc cu elevii mei poeziile de Eminescu, „Amintirile” lui Creangă, baladele populare, pastelurile de 150 de ani, nuvelele lui Slavici; nu dictez comentarii, nu arunc în brațe interpretări și nu le cer să învețe pe dinafară teorie literară despre genuri și specii”, a scris Cristina Tunegaru, pe Facebook, în martie 2017.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate