Prima zi de testare a elevilor în școli, pentru COVID-19! Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, tutorial video pentru părinți și profesori

Elevii din România se întorc joi, 2 decembrie, la școală! Tot astăzi începe și testarea periodică în școli.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Astăzi, 2 decembrie 2021, este prima zi în care se pot face teste de slaivă pentru depstarea noului coronavirus în școlile din România. Elevii se vor întoarce astăzi din mini-vacanța cu ocazia Zilei Naționale a României. Testarea elevilor se va face în sala de clasă sau în alte spații din școală, sub îndrumarea unui cadru medical sau la domiciliu, sub observația părinților.

În afara de școlile speciale, toate unitățile de învățământ au ales ca testele să fie făcute acasă, de către părinți. Astfel, ei au fost așteptați la unitățile de învățământ pentru a ridica testele. Conform IGSU și ISJ/ISMB, primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns deja în teritoriu. Capitala urmează să dispună de aproximativ 480.000 de teste. 

Aceste teste urmează să fie făcute săptămânal, în zilele de luni și joi. Testați nu sunt doar elevii din școli și grădinițe, cât și personalul unităților de învățământ. În situația în care rezultatul este pozitiv pentru unul dintre elevi, părinții trebuie să anunțe școala și medicul de familie, iar copilului trebuie să fie testat cu PCR.

Sorin Cîmpeanu (ministrul Educației) și Alexandru Rafila (ministrul Sănătății), tutorial pas cu pas pentur folosirea testelor de salivă în școli 

[Sursa foto: Captura Video]

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, tutorial pentru utilizarea testului de salivă! Iată ce trebuie să știe părinții și profesorii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au lansat o serie de tutoriale video în care explică cum trebuie folsite testele antigen de salivă pentru depistarea virusului COVID-19. Videoclipurile au fost postate în mediul online și au fost distribuite și în școli.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! ”De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi!"

Cei doi miniștri le explică pas cu pas părinților și profesorilor num trebuie folosite corect aceste teste. Un sfat important este ca cei mici să nu fi mâncat nimic înaintea testelor, iar în cazul în care au mâncat, ei trebuie să se clătească foarte bine înainte.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies