
kanald.ro
Gabriela, fetița de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou
Actualitate
Au fost făcute publice primele rezultate în urma prelevării probelor de mici și macrou congelați de către DSV, în cazul fetiței de numai 4 anu care a murit subit după ce a consumat pește la masa de Florii.
Dubla tragedie care a avut loc într-un sat din Călărași a pus întreaga comunitate și autoritățile în alertă. O fetiță de numai 4 ani, pe nume Gabriela, și bunica acesteia au murit după ce ar fi consumat macrou congelat, cumpărat din magazinul sătesc. Micuța a ajuns la spitalul județean pe data de 29 aprilie, luni dimineață, în jurul ore 08:30, fiind aflată în stare de inconștiență. Din nefericire, nu a mai putut fi resuscitată, dându-și ultima suflare pe patul de spital.
Din magazinul sătesc și din frigiderul familiei au fost prelevate probe, una de macrou congelat și două de mici congelați. Rezultatele prelevate de DSV arată că probele prezentau enterobacteriacee peste limita admisă, putând fi vorba despre salmonella sau klebsiella, bacterii care pot afecta sever sănătatea omului în cazul în care consumă alimente infectate.
Gabriela, fetița de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou
În acest moment mai sunt așteptate încă 3 probe, ale căror rezultate vor fi făcute publice în scurt timp.
În urma dublei tragedii, DSV a amendat proprietarul magazinului cu suma de 20 000 de lei pentru că nu deținea autorizație sanitar-veterinară, iar activitatea comercială a fost suspendată pentru o perioadă de 30 de zile. Bunicul fetiței, care era și el internat în spital, se află în stare stabilă în aceste momente.„În cursul zilei de 29.04.2024, s-a înregistrat un eveniment tragic în județul Călărași, decedând în aceeași zi, în cursul dimineții, o fetiță de 4 ani și, în jurul prânzului, bunica acesteia. Evenimentul a fost notificat inițial ca suspiciune de toxiinfecție alimentară, fiind posibil incriminat peștele consumat în cursul zilei de duminică. La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii și 6 adulți, produsele consumate au fost numeroase (pește, ceafă porc, mici, cârnați porc, coaste porc, gogoși).
Citește și: Cum te pregătești de musafiri: 3 idei de meniuri