Prințesele din grajdul-ruină! Fetițele trăiesc într-o sărăcie lucie și speră că într-o zi vor avea un acoperiș deasupra capului și un loc pe care să-l numească „acasă”

Viața a fost crudă cu o familie din Dâmbovița, care, în România anului 2020, se luptă să trăiască într-un grajd! Mai trist e că vorbim de cinci copii, iar cel mai mic dintre ei abia a împlinit doi ani! Abia au cu ce să se hrănească și nici nu mai îndrăznesc să viseze la o viață demnă de acest secol. Tatăl se zbate să ridice o casă din materiale aruncate de alții la gunoi.


In articol:

Copila e doar unul din cele cinci suflete care se zbat să supraviețuiască pe un colț de iad, prizoniere în spatele unui gard vitreg care le rupe de civilizație. Sărmanele fete cresc într-un grajd abandonat al unui fost C.A.P. de la marginea satului Gheboaia din Dâmbovița.

Cea mai mică are 2 ani și- cât e ziua de lungă- aleargă una după alta pe câmp sau se cațără pe mormanul de vreascuri strânse de tată ca să le încălzăsească nopțile reci cu ajutorul unei sobe improvizate.

Stâlpul familiei povestește că a lucrat în trecut la oțelărie și mulți ani au reușit să stea cu chirie. S-a îmbolnăvit, însă, la ficat și nu a mai putut munci. Fără bani, au rămas pe drumuri. Inițial, s-au refugiat într-o altă ruină, dar au fost scoși afară de proprietar. Apoi- soția bărbatului- care e cu handicap- s-a dus la primar și l-a implorat să-i ajute cu un acoperiș deasupra capului.

Citeste si: Adina, fetița cu chip de înger de la Glina, a primit cadoul care îi va schimba viața! Ce surpriză i-au pregătit Gabriela Prisăcariu și Cătălin Botezatu

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Trei dintre fete s-au căsătorit și au plecat din sat. Restul au rămas să trăiască așa cum pot din alocații și ajutor social.

Prințesele din grajdul-ruină

Între timp, bărbatul s-a apucat să ridice o căsuță peste drum, pe un teren pe care fostul primar i l-a tot promis de câțiva ani, dar pe care actual edil abia zilele acestea i l-a dat cu acte.

Omul a strâns cărămizi, uși sau scânduri aruncate de alții ca să poată încropi măcar o arătare de locuință.

Mai e cale lungă până când se vor putea muta aici.

Fără ajutor- însă- nu va ieși la liman. Dacă cineva vrea să întindă o mână de ajutor, o asociație se ocupă de cazul acestor suflete. Oricine poate să doneze oricât în conturile acesteia, numai să specifice numele familiei Mocanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Reacția lui Andrei Duban la imaginile cu Grațiela în brațele altui bărbat: ”Numai o minte perversă, obosită și diabolică poate...”

Veniturile lui Leon Dănăilă, cel mai sărac medic, s-au triplat de când e parlamentar! Cât câștigă acum neurochirurgul de 87 de ani

Pensionarii români, săracii Europei. Cât primește în medie, un pensionar și cât trebuie să dea pe mâncare și utilități

9 zodii vor primi ceea ce merită din această săptămână. Vărsătorii vor primi ceea ce merită din punct de vedere profesional

Veste șoc despre TRAIAN BĂSESCU! Anunț cumplit despre fostul președinte al României

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Comisarul european pentru muncă, Nicolas Schmit, ar susține renegocierea plafonului pentru pensii din PNRR, anunță Ciolacu

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies