Prințul Mihai Dimitrie Sturdza a murit la Paris

Prințul Dimitrie Sturdza a murit la Paris

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere

Prinţul Mihai Dimitrie Sturdza, istoric şi diplomat, a murit la Paris, la vârsta de 86 de ani, a anunţat directorul general al Institutului Cultural Român (ICR), Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu, potrivit Agerpres. Diplomatul şi istoricul Mihai Dimitrie Sturdza este strănepotul lui Mihail Sturdza domnitor al Moldovei (1834-1849), fiind şi descendent al familiei Manu, care l-a dat pe generalul Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independenţă, prim-ministru şi primar al Bucureştiului. (vezi ce mesaj le-a transmis românilor Prințul Charles)

Citeste si: Coronavirus Romania - Mesajul Majestatii Sale Margareta: "Este absolut necesar sa continuam sa stam acasa si sa intelegem gravitatea situatiei"

Citeste si: Casa regală a Marii Britanii, gafă de proporții: a anunțat fără să vrea divoțul lui Meghan Markle de prințul Harry

Citeste si: Divorț în Familia Regală! Nu mai este cale de întoarcere

Mihai Dimitrie Sturdza s-a născut în 1934, urmând studiile primare şi liceale la Iaşi şi Bucureşti. În 1952 a fost arestat de regimul comunist, sub acuzaţia de nedenunţare de complot, fiind condamnat la o pedeapsă administrativă executată în diferite lagăre de muncă. Eliberat în 1954, a reuşit să se înscrie la Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti, pe care o absolvit-o în 1960. Părăseşte ţara în 1963, stabilindu-se la Paris. Este diplomat al Institutului de Ştiinţe Politice din Paris fiind angajat, în perioada 1968-1985, la Departamentul de Schimburi Culturale şi Ştiinţifice al Ministerului Afacerilor Externe francez. A fost interpret oficial pentru limba română al preşedinţilor Franţei, generalul Charles de Gaulle şi Valery Giscard d'Estaing.

fara descriere

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate