Prințul Mihai Dimitrie Sturdza a murit la Paris

Prințul Dimitrie Sturdza a murit la Paris

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Prinţul Mihai Dimitrie Sturdza, istoric şi diplomat, a murit la Paris, la vârsta de 86 de ani, a anunţat directorul general al Institutului Cultural Român (ICR), Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu, potrivit Agerpres. Diplomatul şi istoricul Mihai Dimitrie Sturdza este strănepotul lui Mihail Sturdza domnitor al Moldovei (1834-1849), fiind şi descendent al familiei Manu, care l-a dat pe generalul Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independenţă, prim-ministru şi primar al Bucureştiului. (vezi ce mesaj le-a transmis românilor Prințul Charles)

Citeste si: Coronavirus Romania - Mesajul Majestatii Sale Margareta: "Este absolut necesar sa continuam sa stam acasa si sa intelegem gravitatea situatiei"

Citeste si: Casa regală a Marii Britanii, gafă de proporții: a anunțat fără să vrea divoțul lui Meghan Markle de prințul Harry

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Divorț în Familia Regală! Nu mai este cale de întoarcere

Mihai Dimitrie Sturdza s-a născut în 1934, urmând studiile primare şi liceale la Iaşi şi Bucureşti. În 1952 a fost arestat de regimul comunist, sub acuzaţia de nedenunţare de complot, fiind condamnat la o pedeapsă administrativă executată în diferite lagăre de muncă. Eliberat în 1954, a reuşit să se înscrie la Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti, pe care o absolvit-o în 1960. Părăseşte ţara în 1963, stabilindu-se la Paris. Este diplomat al Institutului de Ştiinţe Politice din Paris fiind angajat, în perioada 1968-1985, la Departamentul de Schimburi Culturale şi Ştiinţifice al Ministerului Afacerilor Externe francez. A fost interpret oficial pentru limba română al preşedinţilor Franţei, generalul Charles de Gaulle şi Valery Giscard d'Estaing.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Prințul Louis a împlinit doi anișori. Ipostaza adorabilă în care l-a surprins Ducesa Kate în timpul izolării la domiciliu

Prințul Charles, testat pozitiv pentru Coronavirus

Mesajele incendiare au șocat Casa Regală. „E pur și simplu bolnav”

Cum arată vila luxoasă în care se vor muta Meghan și Prințul Harry. Vecinii lor sunt nume mari din Hollywood

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies