Problema simpla pe care trebuie sa o rezolve elevii la scoala si care le-a pus capac si celor mai educate persoane. Voi reusiti sa va dati seama?

Elevii români au înregistrat, din nou, o performanţă foarte slabă la evaluările internaţionale PISA (acronimul pentru The Programme for Interna­tional Student Assessment), astfel că, pe scala generală de ştiinţă, România a avut un scor mediu de 435 de puncte în 2015, ocupând poziţia 48 din 70 de ţări participante.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

PISA este o testare internaţională a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dez­voltare Economică (OECD) realizată o dată la trei ani, care evaluează performanţa elevilor de 15 ani în trei domenii: ştiinţe, matematică şi citire/ lectură.(Record mondial la algebră: Au rezolvat 5 milioane de ecuaţii într-o săptămână)
Cum arata un astfel de exercitiu:
Citeşte articolul din ziar şi răspunde la întrebările care urmează
O maşină de copiat pentru fiinţele vii?
Fără nici o îndoială, dacă
ar fi fost alegeri pentru animalul anului 1997, Dolly ar fi fost învingătoare! Dolly este o oaie scoţiană (...) dar nu este o oaie oarecare. Ea este o clonă a altei oi. O clonă înseamnă: o copie. Clonare înseamnă copierea “după un original unic“. Oamenii de ştiinţă au reuşit crearea unei oi (Dolly) care este identică cu o altă oaie care a funcţionat pe post de “original“.
Este vorba de un om de ştiinţă scoţian pe nume Ian Wilmut care a proiectat “maşina de copiat“ pentru oaie. El a luat o mică parte din ugerul unei oi adulte (oaia 1).
Din această porţiune mică el a extras nucleul pe care apoi l-a transferat într-un ovul al altei oi (oaia 2). Dar întâi el a scos din ovul tot materialul care putea să determine transferul caracteristicilor oii 2 către un miel născut din acel ovul. Ian Wilmut a implantat ovulul astfel preparat al oii 2 într-o altă oaie (oaia 3).
Oaia 3 a rămas gestantă şi a născut un miel, pe Dolly.
Unii savanţi cred că în câţiva ani va fi posibil să se cloneze şi oameni. Dar multe guverne au hotărât deja să interzică prin lege clonarea umană.
Întrebări:
@ Cu care oaie este identică Dolly?
A Oaia 1.
B Oaia 2.
C Oaia 3.
D Cu tatăl lui Dolly.
Afla mai multe pe zf.ro !
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Anunțul momentului făcut de Ministrul Educației! Elevii vor recupera orele pierdute în timpul pandemiei

Bărbatul din județul Iași care se chinuie să demonstreze de mai bine de două luni că este în viață! Detalii șocante

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Duminică 24 Ianuarie 2021: Săgetătorii se vor confruntă cu un moment de cumpănă în domeniul profesional

ȘOC TOTAL: Războiul care putea ucide 335 de milioane de oameni în 72 de ore

Surpriză uriașă! Cine este fosta iubită celebră a lui Mircea Badea? Au fost împreună 7 ani, înainte de Carmen Brumă

Luxosul palat al lui Putin. Au apărut pozele senzaționale!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies