Profesorul s-a împrumutat de la bancă pentru a-i duce în excursie pe elevii nevoiași: „Stăteam şi mă uitam efectiv în gol. Nu ştiam cum să fac în momentele acelea”

Un profesor de religie din Botoșani a făcut eforturi uriașe pentru a duce zeci de elevi într-o excursie de neuitat.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Vasile Postolachi, un profesor de religie care predă în comuna Rădăuți Prut, județul Botoșani, a făcut un gest impresionant. Are 30 de ani și își dedică timpul și energia penrtu a-i ajuta pe cei nevoiași, surprinzându-i pe cei din jur.

Vasile Postolachi a absolvit Facultatea de Teologie la Iaşi și a făcut un master și un doctorat. Deși avea și alte posibilități, și-a dorit să devină profesor în satul în care a crescut.

„Am simţit asta ca o chemare. Acolo în lumea satului este nevoie mai mult ca oricând de oameni dedicaţi. Eu nu mi-am dorit să plec de acolo, eu mi-am dorit să ajung acolo. Este nevoie de oameni care să lumineze şi să contribuie la dezvoltarea intelectuală şi spirituală a acestor zone“, a declarat profesorul de religie, conform stiri.botosani.ro.

fara descriere

Profesorul a făcut totul pentru a-și duce elevii în excursie

Și-a cheltuit banii, a făcut împrumut la bancă și a bătut din poartă în poartă pentru a strânge donații, pentru a-i duce în excursie pe elevii nevoiași care nici nu îndrăzneau să viseze la așa ceva. Vorbind cu micuții, aflase că mulți dintre ei nu părăsiseră comuna sau fuseseră doar până în Dorohoi, un oraș de 30.000 de locuitori din județul Botoșani.

„Era anul 2018, un an cu mare însemnătate. Am dorit să-i implicăm simbolic şi pe românii din Ucraina şi Basarabia alături de cei din Rădăuţi Prut într-o excursie comună. Ideea exista, reuşisem să obţinem toate acordurile. Exista o singură problemă: nu aveam bani.

Stăteam şi mă uitam efectiv în gol. Nu ştiam cum să fac în momentele acelea. M-am rugat lui Dumnezeu. Nu a trecut mult timp şi a sunat providenţial decanul Facultăţii de Teologie Catolică din Spania. M-a întrebat ce fac. I-am explicat situaţia. După ce a închis telefonul mi-a trimis 1.300 de euro. A fost ajutorul lui Dumnezeu”, a povestit Vasile Postolachi.

Timp de trei zile, elevi din Rădăuţi Prut, Basarabia şi câteva sate româneşti din Ucraina au plecat  în judeţele Neamţ, Suceava şi Iaşi vizitând obiective turistice cunoscute. Sute de elevi au fost în excursie cu profesorul de religie, în ultimii doi ani. 

„A fost excursia vieţii mele. Nu a mai fost niciodată acolo. Îmi doream mult, citeam la şcoală despre mormântul lui Ştefan cel Mare, despre cetatea Neamţului, despre Palatul Culturii din Iaşi şi îmi pare rău că nu le pot vedea. De multe ori visam să merg în aceste locuri“, a declarat Teodora, o elevă de clasa a VIII-a.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate