Prognoza meteo pentru două săptămâni: temperaturi scăzute şi ploi

Meteorologii vin cu veşti noi! Temperaturile vor scădea, iar, izolat, îşi vor face prezenţa ploi slabe şi burniţă.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

BANAT.Vremea se va răci treptat, astfel că media temperaturilor maxime va scădea spre 8 grade la debutul celei de-a doua săptămâni. După data de 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când media acestora va fi de 4...7 grade.

După 16 noiembrie, nopţile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să coboare la început spre 0 grade, apoi, la finalul perioadei celor două săptămâni, la valori în jur de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil local însemnate cantitativ va creşte în intervalul 18-21 noiembrie, iar ulterior, doar izolat vor fi ploi slabe sau burniţă.

CRIŞANA.Vremea se va răci treptat, astfel că media temperaturilor maxime va scădea spre 7 grade la debutul celei de-a doua săptămâni. După data de 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste valorile normale în primele 4 zile ale intervalului, când media acestora va fi de 4...7 grade. După 16 noiembrie, nopţile vor fi din ce în ce mai reci, media minimelor urmând să coboare sub 0 grade, ajungând la finalul perioadei celor două săptămâni la valori în jur de -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil local însemnate cantitativ va creşte după data de 18 noiembrie, iar până atunci doar izolat vor fi ploi slabe sau burniţă.

TRANSILVANIA.Temperatura aerului va avea valori maxime în scădere până la o medie de 3 grade în data de 19 noiembrie. Apoi va fi relativ staţionară, în jurul valorii de 2 grade. Media valorilor termice nocturne va fi uşor pozitivă în primele 4 nopţi, dar ulterior va scădea până la – 4 grade în data de 20 noiembrie, iar după

această dată va avea mici variaţii în jurul a -5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în a doua săptămână, mai ales în intervalul 18-21 noiembrie.

MARAMUREŞ.Vremea se va răci treptat, astfel că la finalul primei săptămâni media regională se va situa sub normalul perioadei şi nu va mai depăşi 6 grade. În a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 2...3

grade, care vor caracteriza o vreme rece. Pentru minimele termice, tendinţa generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 2...5 grade, până spre valori negative în jur de -4 grade, începând din 21 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18-19 noiembrie, iar în rest acestea vor fi doar slabe şi trecătoare.

MOLDOVA.În prima zi, media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorii de 11 grade, însă ulterior vremea se va răci, astfel că la finalul primei săptămâni media regională se va situa sub normalul perioadei şi nu va mai depăşi 5 grade. În a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 1...2 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. În ceea ce priveşte minimele termice, tendinţa generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de
2...4 grade, până spre valori negative în jur de -3 grade, începând din 21 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18-22 noiembrie, iar în rest, acestea vor fi doar slabe şi trecătoare.

DOBROGEA.În prima zi a intervalului de prognoză, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 13 grade, însă spre finalul săptămânii nu va mai depăşi 7...8 grade. Pentru a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 4...5 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. În ceea ce priveşte minimele termice, tendinţa generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 4...6 grade, până spre valori uşor negative, în jur de -1 grad la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18-21 noiembrie, iar în rest, doar trecător vor fi ploi slabe sau burniţă.

MUNTENIA. Intervalul va debuta cu vreme caldă, dar încă de marţi 13 noiembrie se va răci, astfel că până spre 18 noiembrie mediile zilnice ale temperaturii maxime se vor situa între 9 şi 11 grade. După această dată scăderea de temperatură estimată va aduce regimul termic diurn sub normalul perioadei, respectiv o medie a meximelor de 4...5 grade. Minimele termice se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când vor fi de 4...6 grade. Ulterior, până spre 20 noiembrie, se vor înregistra minime în jur de 0 grade, iar după această dată nopţile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să coboare spre -4 grade. Perioada cea mai probabilă în care vor fi precipitaţii pe arii extinse va fi între 18 şi 22 noiembrie. În restul zilelor, doar pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burniţă.

OLTENIA.În 13 noiembrie, vremea se va răci accentuat, astfel că media regională a maximelor va scădea spre 10 grade. După o uşoară încălzire în ziua de miercuri 14 noiembrie, când în medie se vor înregistra maxime de 14...15 grade, tendinţa până la finalul celor două săptămâni va fi de răcire. Astfel, după 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când media acestora va fi de 4...6 grade. Din 16 noiembrie nopţile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să ajungă la finalul perioadei la valori în jur de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ va creşte după 18 noiembrie. În restul perioadei, doar izolat şi trecător vor fi ploi slabe sau
burniţă.

LA MUNTE.În primele două zile ale intervalului vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, cu maxime în medie de 8...10 grade şi minime pozitive, în jur de 2 grade. Răcirea estimată pentru perioada 14-18 noiembrie va aduce regimul termic în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de 1...2 grade şi minime ce vor coborî spre o medie de -4...-5 grade. În a doua jumătate a intervalului vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit, cu maxime ce vor oscila, în medie, între -4 şi -2 grade şi minime la nivelul zonei montane în jur de -8 grade. Vor fi precipitaţii slabe în zilele de 14 şi 15 noiembrie şi după data de 18 noiembrie.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gestul superb făcut de Cezar Ouatu pentru un băiat de 10 ani! Cum l-a cunoscut celebrul artist

O tânără de 24 de ani a fost strânsă de gât de şeful ei, la o petrecere, crezând că face, de fapt, infarct. Ce a urmat e şocant

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Luni 25 Ianuarie 2021: Situația financiară este una foarte bună pentru Gemeni

Tăriceanu este în stare de ȘOC. Anunțul făcut de procurorii DNA

Otrava care ne intoxică organismul în fiecare zi, fără să știm! Renumitul medic Alin Scarlat avertizează: Duce la boli grave și cancer!

Gabriela Firea face senzație pe internet. Dana Budeanu, asul din mâneca senatoarei PSD

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies