Propunere controversată. Eugen Teodorovici vrea ca românii să aibă drept limitat de muncă în UE

Distribuie pe:

Eugen Teodorovici vrea ca românii să aibă un drept limitat de lucru în străinătate, pe baza unui singur permis de muncă, valabil 5 ani, într-o anumită ţară.

Şeful de la Finanţe spune că dacă unui om i se tot permite să-şi reînnoiască permisul de muncă, el nu mai are cum să revină în ţara natală.  „Permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele.

Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a explicat Teodorovici.

 

 

„Eu am ridicat problema asta şi la nivelul colegilor mei, miniştrii de finanţe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europă din fel de fel de condiţii, în afară“, a declarat ministrul Finanţelor, în cadrul unei dezbateri

parlamentare.

Amintim că unul din rolurile esenţiale ale Uniunii Europene este de a garanta dreptul la libera circulaţie, prin care cetăţenii statelor membre pot lucra oriunde doresc, pentru o perioadă nelimitată de timp, astfel că propunerea lui Eugen Teodorovici este cel puţin controversată.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nu o recunoşti! Cum arată Mădălina Linguraru cu machiaj! Uite cât de frumoasă este

Scandal imens între Şerban Huidu şi fiica lui Ion Dischiseanu! Replicile incredibile pe care şi le-au adresat în văzul tuturor

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Aroganța de milioane de euro a lui Ion Țiriac. Nu o să îți vină să crezi ce a făcut!

Vine iarna adevărată în România! Cod portocaliu și galben de ninsori și viscol! Avertismentul ANM

Surpriza anului! Cu cine se va căsători Denise Rifai? Este un bărbat celebru

Imagini șocante la un Spital de Psihiatrie din România. O asistentă a fost înjunghită

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies