Putin își schimbă planul! Anunțul oficial venit de la Moscova. Încotro se îndreaptă trupele ruse acum?

Ministerul rus al Apărării a transmis că, obiectivele Rusiei se vor schimba, având în vedere că prima fază a operațiunii în Ucraina se apropie de final.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

A trecut deja o lună de când Rusia a atacat Ucraina, iar recent, Ministerul rus al Apărării a transmis că prima fază a operațiunii militare pe teritoriul ucrainean este aproape de final.

Așadar, conform presei internaționale, Serghei Ruțkoi, adjunctul șefului Statului Major al armatei ruse, a declarfat că trupele de la Moscova se vor concentra pe îndeplinirea obiectivului de bază, respectiv eliberarea Donbasului.

Astfel, potrivit anunțului pe care oficialul l-a făcut recent, există posibilitatea ca Rusia să-și restrângă obiectivele inițiale ale luptei pe care au inițiat-o în Ucraina, respectiv capturarea Kievului și a principalelor orașe, mai spune sursa citată anterior.

Serghei Ruțkoi: „Potențialul de luptă al Forțelor Armate ale Ucrainei a fost diminuat considerabil”

Adjunctul șefului Statului Major al armatei ruse, Sergei Ruțkoi, a explicat că principalele obiective ale primei faze a operațiunii militare în Ucraina au fost, în general, îndeplinite, iar din acest motiv, armata de la Moscova urmează să se concentreze mai mut pe obiectivul principal, respectiv pe eliberarea Donbasului, în contextul în care „potențialul de luptă al Forțelor Armate ale Ucrainei a fost diminuat considerabil”

„Principalele obiective ale primei faze a operațiunii au fost, în general, îndeplinite. Potențialul de luptă al Forțelor Armate ale Ucrainei a fost diminuat considerabil, ceea ce, subliniez încă o dată, face posibil să ne concentrăm pe îndeplinirea obiectivului de bază, eliberarea Donbas-ului'', a declarat Ruțkoi.

Citeste si: Ce va face NATO dacă Putin folosește arme chimice în Ucraina! Reacția lui Joe Biden: „Vom răspunde”

Citeste si: În ce stare se află Nikita de România, după ce a ajuns în comă la spital! Decizia luată de medici- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Conform Reuters, anunțul pe care oficialul rus l-a făcut cu puțin timp în urmă ar putea indică faptul că armata rusă ar putea să-și restrângă obiectivele inițiale ale invaziei, care implicau, de fapt, capturarea Kievului și a principalelor

orașe, în prima lună de război lovindu-se de rezistența trupelor din Ucraina.

Mai mult decât atât, Serghei Ruțkoi a dezvăluit că armata rusă a avut în vedere două scenarii operaționale. Mai precis, primul plan indica o operațiune limitată în Donbas, iar cel de-al doilea o operațiune în toată Ucraina, aceasta fiind, de fapt, opțiunea finală în lupta de pe teritoriul ucrainean, inițiată de Rusia pe data de 24 februarie.

De precizat este că, încă de acum o lună, de la izbucnirea războiului, trupele ruse încearcă, fără succes, să realizeze o încercuire a Kievului, lovindu-se de rezistența acerbă a armatei ucrainene. Totodată, armata rusă a fost nevoită să se replieze din unele sectoare din jurul Kievului și să adopte poziții defensive, în urma contraatacurilor forțelor ucrainene.

Astfel, armata rusă ar putea să-și focalizeze atenția pe Donbas, în locul invaziei totale a Ucrainei, după blocajul ofensivei în majoritatea orașelor mari, pierderile semnificative și dificultățile în ceea ce privește comunicațiile, coordonarea acțiunilor și aprovizionarea. Oficialul militar rus a mai anunțat că, separatiștii pro-Moscova controlează în prezent 93% din provincia Lugansk şi 54% din provincia Doneţk. 

Aproximativ 13 milioane de persoane sunt blocate în zonele de luptă din Ucraina

Reprezentanții ONU au transmis că aproximativ 13 milioane de cetățeni sunt blocați în zonele de luptă din Ucraina, iar un lucru ce împiedică cu atât mai mult eliberarea civililor sunt căile rutiere care au fost distruse în urma atacurilor.

Zelenski crede că războiul ar fi putut fi evitat. Ce spune despre sancțiunile împotriva Rusiei: "Sunt pași puternici, dar a fost un pic cam târziu"

Totodată, potrivit reprezentantei ONU, Matilda Bogner, numărul ridicat al victimelor civile și amploarea distrugerilor infrastructurii reprezintă încălcarea dreptului umanitar internațional și comiterea unor crime de război.

Ministerul rus al Apărării: prima fază a operațiunii militare în Ucraina este aproape încheiată. Care este planul Rusiei pe mai departe

Fotografie cu scop ilustrativ

[Sursa foto: Shutterstock]

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ce s-a întâmplat cu puțin timp înainte ca cei trei români să-și piardă viața în accidentul din Bulgaria. Au ieșit la iveală imaginile de pe camerele de supraveghere, amplasate...

"Atunci s-o fi întâmplat!" Ce au auzit vecinii în noaptea în care a avut loc crima din Arad. Proprietara apartamentului știa că acolo locuiește o singură persoană

Detaliul care a ieșit la iveală după moartea Simonei Săndulescu, artista găsită înecată în Lacul Morii. Dezvăluirea făcută de prietena pe care a menționat-o în mesajul de adio

5 zodii dau lovitura. Berbecii vor obține o reușită importantă

NENOROCIREA care s-a abătut asupra României. Aceste zile sunt critice. Au ANUNȚAT OFICIAL

Vlăduța Lupău a născut un băiețel! Ce nume unic i-a ales micuțului său

Un alt produs consumat de români în cantități industriale devine lux. La ce preț a ajuns

Dan Petrescu, DEMIS de la CFR Cluj – Mirel Rădoi pregătit să-i ia locul – Planul lui Neluțu Varga după ce a făcut o criză de nervi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies