Putin l-a sunat pe Emmanuel Macron, în a opta zi de război! Ce i-a dezvăluit președintele rus: „Este inacceptabil”

Vladimir Putin a vorbit, din nou, la telefon cu Emmanuel Macron. Ce i-a transmis președintele rus conducătorului francez, în a opta zi de război?!

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Joi, 3 martie, președintele francez Emmanuel Macron a vorbit din nou la telefon cu Vladimir Putin. Potrivit președenției franceze, convorbirea telefonică a durat o oră și 30 de minute, aceasta fiind deja a treia conversație pe care cei doi conducători o poartă prin intermediul telefonului, de la izbucnirea conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Conform The Guardian, Emmanuel Macron i-a explicat conducătorului rus că a făcut o greșeală foarte mare privind Ucraina, iar acest conflict pe care l-a stârnit va costa scump Rusia, pe termen lung.

Discuția telefonică dintre cei doi lideri a fost inițiată de Putin

Premierul francez, Jean Castex, a precizat pentru un post de televiziune internațional că discuția telefonică dintre Emmanuel Macron și Vladimir Putin a fost inițiată chiar de către liderul rus, acesta precizând de altfel că: „Situaţia de pe teren este, incontestabil, foarte proastă".

Citeste si: EXCLUSIV! Strategiile de pace în războiul dintre Rusia și Ucraina. Vocea autorizată a Kievului la București explică ce nu a mers bine: „Noi nu dăm niciun centimetru de pământ”

De asemenea, premierul francez a mai dăugat și faptul că Vladmir Putin își menține pozițiile, continuând sub dorința de demilitarizare a Ucrainei, fapt ce este inacceptabil, potrivit declarațiilor lui Jean Castex:  „Se pare că Vladimir Putin îşi menţine poziţiile, dorinţa de demilitarizare a Ucrainei, capitularea Ucrainei, iar acest

lucru, evident, este inacceptabil"

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Pe de altă parte, Jean Castex a mai precizat că, în fața Moscovei „este nevoie de o foarte mare fermitate în privinţa principiilor şi a sancţiunilor",  încercând

totodată să caute pacea prin dialog, însă fiind foarte dificil.

Palatul Elysee a menționat, tototdată că, „nu a existat nimic în ceea ce a spus președintele Putin, care să ne poată liniști”.

Emmanuel Macron: „Te minți singur”

Unul dintre oficialii administrației prezidențiale franceze a mai dezvăluit câteva chestiuni din discuția celor doi lideri, iar acesta a declarat că la un moment dat, Emmanuel Macron i-a transmis lui Putin: „Te minți singur”, după ce conducătorul francez l-a atenționat pe președintele rus că:

„Va costa scump țara ta, țara ta va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp”.

Totodată, Kremlinul a făcut o serie de declarații despre discuția celor doi conducători, precizând că Vladimir Putin i-a transmis lui Emmanuel Macron că scopurile operaţiunii Rusiei în Ucraina, respectiv demilitarizarea şi obţinerea statutului de neutralitate, vor fi obţinute până la urmă.

Citeste si: Zelensky a semnat cererea de aderare la UE! Documentul a fost publicat de autoritățile ucrainene

Astfel, potrivit Kremlinului, președintele Rusiei a mai spus că orice încercare de-a Capitalei Ucrainei de a întârzia negocierile vor determina Moscova să sporească lista de solictări.

De precizat este că, conform ministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, „Franţa are o tradiţie veche în a fi intermediară în conflicte”, precizând că Moscova ar fi încântată dacă Franța ar reuși în această misiune.

Totodată, președintele francez a denunțat invazia Rusiei în Ucraina ca fiind un război „alimentat de o lectură revizionistă a istoriei europene". Astfel, în continuare, Emmanuel Macron va păstra legătura cu Vladimir Putin, încercând să-l convingă să renunțe la arme. De asemenea, conducătorul francez a mai specificat că Franța va oferi sprijin privind negocierile dintre reprezentanții celor două țări aflate în conflict, pentru a împiedica războiul din prezent, din Ucraina, să se extindă și în alte țări.

Putin l-a sunat pe Emmanuel Macron, în a opta zi de război! Ce i-a dezvăluit președintele rus: „Este inacceptabil”

Fotografie cu scop ilustrativ

[Sursa foto: Shutterstock]

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ce este cota progresivă de impozitare și ce efecte va avea asupra românilor. Adrian Negrescu: „Poate fi o bombă fiscală” | EXCLUSIV

Doi soți, ambii șoferi de TIR, au venit cu autocamioanele la Starea Civilă! Imagini inedite surprinse la o nuntă din Cluj

Adrian Alexandrov, prezent la procesul Elenei Udrea! Ce a decis instanța din Bulgaria

Horoscop 24 Mai 2022: Previziunile astrale din această zi își pun amprenta asupra unor nativi precum nativii Capricorn

Vladimir Putin, în stare de şoc! S-a întâmplat după 30 ani. N-ar fi crezut niciodată

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Motiv de divorț! Prințul Harry, rușinat de gestul făcut de Meghan

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies