Radu Mazăre împlinește 53 de ani în închisoare. Cum este viața în pușcărie pentru fostul primar al Constanței

Radu Mazare împlinește 53 de ani. Este al treilea an când Radu Mazare își aniversează ziua de naștere în penitenciar.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Radu Mazăre împlinește 53 de ani și își aniversează ziua pentru al treilea an în penitenciar. Fostul primar al Constanței este încarcerat din mai 2019.

Radu Mazare împlinește 53 de ani în închisoare

Cum este viața în pușcărie pentru fostul primar al Constanței
Radu Mazăre împlinește 53 de ani în închisoare[Sursa foto: MediaFax Foto]

Radu Mazare s-a născut pe 5 iulie 1968 în București. A fost ales primar al Constanței pentru patru mandate. Pe al patrulea nu a reușit să-l încheie. El a candidat la alegerile locale ca independent în anul 2000 și a fost reales, cu susținerea PSD, în 2004, 2008 și 2012. În cursul celui de-al patrulea mandat, el a fost cercetat într-un dosar de corupție, ulterior a fost arestat preventiv și a demisionat din funcția de primar.

Citeste si: Hotelul lui Radu Mazăre din Madagascar, închis de pandemie! Politicianul, un car de nervi: câți bani a pierdut în perioada de lockdown?

El a fost eliberat și pus sub control judiciar. Pentru că avea mai multe dosare pe rol, în 2017 a fugit în Madagascar unde a cerut azil politic. Autoritățile române, prin Interpol, au emis mandat de căutare și aducere.

Pe 8 mai 2019, Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar, iar pe 20 mai 2019 a fost extrădat și încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Radu Mazăre a fost achitat definitiv într-un dosar în care a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare!

Cum este viața în pușcărie pentru Radu Mazăre, fostul primar al Constanței

Radu Mazăre își aniversează ziua de naștere în închisoare
Radu Mazăre este condamnat la nouă ani de închisoare[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Radu Mazăre cere retrimiterea în Madagascar. „Este reținut în România cu încălcarea legii. Ar trebui predat autorităților din Antananarivo”

Radu Mazăre se află în închisoare de peste 2 ani. Fostul edil al Constanței susține și în ziua de azi că i s-a făcut o nedreptate și nu merită să stea la închisoare.

Despre condițiile din pușcărie nu se plânge, ba chiar este recunoscător pentru cum trăiește dacă ar fi să se raporteze la condițiile trăite în închisoarea din Madagascar.

„E foarte mulțumit, eu pot să zic chiar încântat de cum l-au primit oamenii, personalul din penitenciar îl tratează corect și foarte amabil, bănuiesc că nu neapărat cu el, ci se întâmplă lucrul acesta cu toată lumea. Știți bancul acela cu rabinul când a venit un evreu la rabin nemulțumit că nu mai are loc în casă și i-a zis rabinul: Bagă și oaia, bagă și capra și vii peste o săptămână. Când s-a întors la rabin a zis: Vai de mine ce greu e, acum scoate animalele din casă și vino după aia peste o săptămână. Și când s-a întors la rabin a zis: Vai, ce bine e acum fără animale. Așa și el este cu pușcăria Rahova, față de Madagascar. Deci mi-a mai povestit niște lucruri de acolo și, într-adevăr, ce se întâmplă aici este un vis”, a spus fratele lui Radu Mazăre, Mihai, la ieșirea din Penitenciarul Rahova, în urmă cu doi ani.

Citeste si: Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini de la eveniment- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai ceva ca vedetele de la Hollywood- radioimpuls.ro

Citeste si: Radu Mazăre a cerut să fie extrădat înapoi în... Madagascar! Răspunsul judecătorilor la cererea surprinzătoare a fostului primar

În 2019, fratele lui Radu Mazăre povestea despre ce a trăit fostul edil al Constanței în închisoare în Madagascar.

„De exemplu, cum i-au scos să îi măsoare și să îi cântărească. Au făcut un șir lung de 40 de persoane, i-a dus pe un hol, i-a aliniat și stăteau pe un hol îngust care, pe margine, avea două rigole. De fapt, stăteau pe rigole, iar prin rigolelerespective curgea apa menajeră de la toaletă, din toată pușcăria. Au stat așa 3 ore și jumătate, i-au așezat pe vine și îi ridicau pe rând: îl ducea, îl măsura, îl trecea la loc pe vine, în mediul de acolo. Sunt multe lucruri de care mi-a povestit și care sunt groaznice”, a mai spus Mihai Mazăre.

Radu Mazăre este condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrogedărilor ilegale de terenuri și plaje din Constanța și Mamaia.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Hotelul lui Radu Mazăre din Madagascar, închis de pandemie! Politicianul, un car de nervi: câți bani a pierdut în perioada de lockdown?

Radu Mazăre a fost achitat definitiv într-un dosar în care a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare!

Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit civil. Primele imagini de la eveniment | GALERIE FOTO

Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost izbite în plin de o maşină condusă de un şofer începător

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

„Am dormit în dric două ore.” Ce s-a întâmplat cu Anamaria Prodan în urmă cu o zi? Vedeta are o nouă achiziție

Primele imagini cu Gina Pistol în rochie de mireasă! Frumoasa vedetă a spus marele "Da"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies