Raed Arafat a făcut anunțul pe care îl așteaptă toți românii! Când revine viața la normal: „Cred că la sfârșitul anului. Cu două condiții”

România se luptă de mai bine de un an cu virusul SARS-CoV-2.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Primul caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a fost raportat pe 26 februarie, anul trecut. De atunci și până în acest moment România a înregistrat circa 799.000

de cazuri de COVID-19, dintre care 20.287 de oameni au pierdut lupta cu boala. De atunci viața pe care o știam a disărut complet, iar normalitatea a căpătat un alt sens. Suntem obligați ca oriunde mergem să purtăm măștile de protecție, să păstrăm o distanță fizică între noi și ceilalți și să ne asigurăm că nu răspândim și nu ne infectăm cu virusul care a generat această criză epidemiologică mondială. 

Toată lumea așteaptă ca viața să revină la normal, iar acum Raed Arafat, șeful DSU, a făcut anunțul în ceea ce privește încetarea restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. 

Când ne recuperăm viața de dinaintea pandemiei
Când ne recuperăm viața de dinaintea pandemiei[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat: „Cred că la sfârșitul anului. Cu două condiții”

Tot mai mulți speciliști și-au dat cu părerea în ceea ce privește revenirea la viața de dinaintea pandemiei, iar predicțiile au fost subre.

Acum, însă, omenirea nu mai luptă cu ,âinile goale în fața inamicului nevăzut, ci are la dispoziție vaccinurile care promit să întărească sistemul imunitar împotriva infecției. 

În România campania de vaccinare decurge conform planului autorităților, iar dacă va continua pe același trend ascendent și dacă oamenii vor continua să se protejeze corespunzător în fața bolii, Raed Arafat spune că am putea reveni la normal chiar de la finalul anului 2021! 

Citeste si: Anunț de ultima oră! Când vom renunța la masca de protecție?

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Dacă campania de vaccinare merge foarte bine și sper să continue – avem o campanie care, comparativ cu alte țări, are succes și are un număr suficient de oameni vaccinați – dacă totul merge bine, este posibil ca pe la toamnă- iarnă să ne vedem că avem un număr suficient de vaccinați ca să întrerupem răspândirea.

Dar avem și necunoscute: ce tulpini noi mai apar… Până acum, totul este ok, sub control.

Poate că va trebui să fie făcute anumite modificări la vaccin, poate mai trebuie făcute rapeluri. Acum oamenii de știință și de cercetare lucrează. Eu cred, către sfârșitul anului am putea să ajungem la o situație mult mai bună decât a fost până acum, cu condiția celor două traiectorii: vaccinarea să continue și măsurile de protecție să continue până la momentul la care considerăm că suntem în siguranță să începem să relaxăm din aceste măsuri”, a declarat Raed Arafat, pentru un post de televiziune. 

Cătălin Apostolescu
Cătălin Apostolescu

Cât timp va mai dăinui era coronavirusului: „10 ani, 20 de ani, 30 de ani” 

Până când vom reveni la normal, România așteaptă să fie lovită de valul trei al pandemiei, iar specialiștii în sănătate spun că se poate transforma într-un adevărat dezastru epidemiologic! 

„Mă tem că ar putea fi mai rău! Zece, hai, dacă suntem optimiști, 15 la sută din populație a trecut prin infecția COVID, deci asta ne arată că încă mai avem majoritatea populației care nu a trecut prin COVID. Nouă ne este teamă că al treilea val va fi mai rău decât al doilea, în sensul că vor fi mult mai mulți pacienți. (Reporter: Și mai gravi?) Nu știm deocamdată cum va evolua din punct de vedere clinic, dar vă întreb: între 1.000 de pacienți cu mortalitate 3 la sută și 3.000 de pacienți cu mortalitate 2 la sută, cum e mai bine?”, spune Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș. 

Citeste si: INSP: Trei scenarii de evoluție a cazurilor de coronavirus în România. Am putea ajunge la aproape 9.000 de cazuri noi în fiecare zi

Potrivit medicului de la Matei Balș, omenirea are de tras cu virusul SARS-CoV-2, care ne va însoți în viață mulți ani de azi înainte! 

„Și pe lângă acele tulpini, vor mai apărea altele”, a adăugat el. „Ne putem uita în istorie, ne putem uita pe modele matematice. Este clar că acest virus va rămâne pentru o foarte lungă perioadă printre noi, 10 ani, 20 de ani, 30 de ani”, a mai spus aceasta. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Adela Popescu, recomandări pe timp de pandemie pentru fanii de pe Instagram! Ce face vedeta: „Bebelușul meu...”

Republica Moldova, singura țară care nu a putut administra nicio doză de vaccin anti-COVID! România a promis că donează 200.000 de doze

Incendiu puternic la un spital COVID! O persoană a murit și alta a fost rănită

Lora a pierdut șansa unei cariere internaționale din cauza unui fost iubit

L-au LICHIDAT pe loc! Toată Rusia este în DOLIU

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Cele mai periculoase alimente. Mulți le cumpără, dar nu știu la ce se expun

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies