Raed Arafat anunță o evaluare a situației după Paște în vederea relaxării restricțiilor impuse: „Mai avem un pic și trecem hopul”

Raed Arafat a anunțat că după Paște se va face o evaluare a situției pentru a vedea dacă măsurile impuse au dat roade. După această evaluare va hotărî dacă măsurile de distanțare socială vor fi mai relaxate.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că ”mai avem un pic până trecem hopul” şi ar trebui ca măsurile de distanţare socială să fie respectate în continuare, informează News.ro.

Citeste si: Decizia radicală luată de autoritățile din Spania! Au relaxat o parte din restricţii după scăderea deceselor provocate de pandemie

Măsurile de distanțare socială ar putea fi relaxate după Paște 

Raed Arafat anunţă că se va face o evaluarea a situaţiei după Paşte pentru a vedea dacă măsurile de distanţare socială ar putea fi relaxate puţin. 

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

"Depinde cum evoluăm - din cauza asta am insistam noi mult la respectarea regulilor. Am început cam cu acelaşi număr de cazuri ca al Spaniei şi vedeţi că România a evoluat mai bine, dar am luat nişte măsuri mai rapide de distanţare socială. E normal că sunt neplăcute şi nu rămân fără impact. (...)  Mai avem un pic până trecem hopul şi sper să nu ne lăsăm în ultima perioadă. Dacă mai respectăm măsurile care sunt în vigoare acum, fără să fie înăsprite, dar respectate şi să trecem prin perioada Paştelui respectând aceste măsuri, e posibil ca după asta, în funcţie de cum evoluează lucrurile - pentru că va necesită câteva zile după perioada Paştelui să vedem dacă este vreun impact - şi dacă vedem că numărul cazurilor rămâne stabil sau începe să scadă, cu siguranţă vor începe să fie luate măsuri treptate de relaxare”, a declarat luni seară, Raed Arafat.

Citeste si: Criza COVID-19 în România, mai gravă decât se crede: „Ne mințim că avem 6.000 de cazuri...”

Acesta a afirmat că şi-ar dori ca restricţiile să fie îndepărtate cât mai curând.

”Sper să vedem acest lucru cât mai repede, dar să dau o dată exactă acum este imposibil pentru că încă nu ştim dacă într-adevăr am atins vârful şi începem să scădem”, a mai spus Arafat.

Acesta a vorbit şi despre numărul deceselor, pe care-l consideră mare.

Citeste si: Avertismentul transmis de Vladimir Putin: Trebuie să fim pregătiți!

”Decesele sunt mult, au depăşit 300, dar comparativ cu alte ţări numărul este încă mic şi sper să-l păstrăm aşa. Depinde de cum vorm acţiona şi cum ne vom comporta în următoarea perioadă", a mai afirmat Raed Arafat

Urmatorul articol
Citește și:

Vedetele din România, distruse de criza COVID-19! Unii fac apel la mila primului-ministru, alții s-au apucat de videochat

Veste bună pentru pensionari. Este vorba despre majorarea pensiilor

O bătrână de 93 de ani, aflată în izolare, a devenit virală! „Am nevoie de mai multă bere!”

Coronavirus. Amendă usturătoare pentru Spitalul Municipal din Timişoara pentru nerespectarea măsurilor impuse

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies