Raed Arafat, declarații oficiale în legătură cu îmbunătățirea serviciului de localizare prin 112. Ce măsuri se iau

Secretarul de stat Raed Arafat, preşedinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, a susţinut o declaraţie de presă în această seară la Palatul Victoria.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Secretarul de stat Raed Arafat, preşedinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, a susţinut o declaraţie de presă în această seară la Palatul Victoria.

Raed Arafat a vorbit în această seară despre măsurile care se vor lua - măsuri pe termen scurt, mediu și lung.

Citeste si: Gheorghe Dincă s-a plâns la procurori! Ce le-a spus criminalul din Caracal

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

”În raport a fost analizată situația actuala a serviciului 112 și a problemei localizării, unde ne aflăm acum și unde trebuie să ajungem. Este nevoie și de alte sisteme complementare. Au fost stabilite 14 măsuri împărțite pe termene: scurt, până în 12 luni, termen mediu (12-36 luni) și termen lung (până la 60 de luni). Se poate să se rezolve unele aspecte mai rapid, dar am găsit mai corect să punem termeni maximali. De mâine, măsurile vor fi puse în dezbatere publică, iar draftul poate suferi modificări. În cadrul ordonanței veți regăsi și aspectele legate de cartele prepay. Din cele 47% din apeluri non-urgente efectuate în cele 6 luni ale anului 2019, 52% au fost abuzive și 81% dintre acestea au fost făcute de pe cartele prepay unde nu s-a putut identifica proprietarul cartelei. Numai când se va apela 112, furnizorul de telefonie va da datele proprietarului. O altă măsură este reconfigurarea infrastructurii de telefonie mobilă în colaborare și cu sprijinul STS. Promovarea aplicației ”Apel112” astfel ca ea să funcționeze ca o măsură temporară până la complementarea AML.

Promovarea o vor face toate instituțiile astfel încât să o descarce cât mai multe persoane. Constituirea și încadrarea a două centre de formare a dispecerilor 112. Centrele deja există, au fost făcute printr-un program cu fonduri europene și s-au făcut primele pregătiri și urmează să continuăm pregătirea printr-un program finanțat cu fonduri europene de care vor beneficia 650 de dispeceri. Ținta noastră este să formăm cât mai mulți dispeceri care să poată țină un apel cap coadă fără să transfere altcuiva. Referitor la costul implementării sistemului AML (Advanced Mobile Location), vorbim de 600.000 de euro fără TVA și acest cost a fost depus după un calcul amănunțit din partea colegilor de la STS. Instituirea unui mecanism de verificare periodică a sistemului AML pentru a vedea dacă sistemul funcționează la parametrii doriți. Avem în vedere ca unele dispecerate să fie comasate și să creăm dispecerate foarte profesioniste. Poate deveni subiectul unui proiect amplu cu fonduri europene. Pregătirea și formarea continuă a dispecerilor. Prima fază de pregătire a personalului va fi destinată celor care sunt deja în sistem. Dacă se suplimentează personalul, atunci va intra în cursul de pregătire”, a spus Raed Arafat.

Citeste si: Ce s-a găsit pe stick-urile de memorie ale criminalului din Caracal! O nouă probă se adaugă la dosar

Citeste si: Au fost prinși complicii lui Gheorghe Dincă!? Anchetatorii au făcut descoperiri halucinante în cazul Luizei Melencu

Măsurile pe termen scurt sunt: îmbunătățirea cadrului legislativ pentru sistemul de localizare, încheierea unui protocol de colaborare cu Google și promovarea aplicației 112 de către STS.

Măsurile pe termen mediu sunt: formarea continuă a dispecerilor, constituirea și încadrarea a două centre de formare. E o măsură începută deja, finalizarea implementării proiectului de modernizare a 112.

Măsurile pe termen lung: să intre toate agențiile în dispeceratele unice armonizarea continuă a legislației cu măsurile adoptate la nivelul UE.

Urmatorul articol
Citește și:

Tavi Clonda a dat detalii despre nunta cu Gabriela Cristea! Surpriză totală legată de eveniment

Puterea dragostei 8 august. Raju, conflict violent cu Jador! A sărit la bătaie: "Cine ești tu, mă?"

Gheorghe Dincă s-a plâns la procurori! Ce le-a spus criminalul din Caracal

Cum arată mormântul lui Marcel Toader după ce au plecat toți din cimitir! A rămas alături de el doar mama lui! Imagini sfâșietoare

Veste bună pentru români! Izolarea pentru persoanele care vin din străinătate va putea fi înlocuită cu test COVID-19!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies