Raed Arafat, despre evoluția pandemiei în România! Când am putea ajunge la normalitate: „În vara acestui an către toamnă”

Raed Arafat, șeful DSU, informații importante despre evoluția virusului în România.

raed arafat
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a fost invitat recent într-un interviu, unde a vorbit despre măsurile adoptate în România, împotriva virusului COVID-19. Raed Arafat crede că viața românilor poate reveni la normal la finalul verii, asta în cazul în care campanie de vaccinare decurge conform planului, iar măsurile de portecție sunt respectate cu strictețe.

Șeful DSU a precizat că singurul factor care ar putea să îi de acalculul peste cap ar fi apariția unei noi tulpină de coronavirus care să nu răspundă la vaccin.

„Dacă mergem bine cu vaccinarea, cred că în vara acestui an către toamnă o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre. În speranța că nu apare o tulpină care nu răspunde la vaccin”, a spus Raed Arafat.

raed arafat
Raed Arafat susține că pandemia s-ar putea sfârși la finalul acestei veri [Sursa foto: Captura Video]

Raed Arafat, despre carantina pe o perioadă de 14 zile

Raed Arafat a mărturisit că regula în urma căreia românii care sosesc în țară din regiunile cu risc mare de transmitere a virusului este o măsură care nu va dispărea prea curând. ceastă mărusă trebuie păstrată și respectată în paralel cu campania de vaccinare.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Citeste si: Raed Arafat a răbufnit la adresa unui jurnalist, în direct! Prima reacție în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balș”: „Ați venit să urlați...”

„Un test este foarte bun pentru momentul în care s-a făcut, nu garantează că după două zile nu eşti pozitiv, sau după trei. Testul se face, ne garantează o perioadă scurtă, probabilitatea să devii pozitiv este mai mică, dar perioada de incubaţie a bolii este de 14 zile.

În perioada asta, tu dacă te întorci, e bine să păstrăm această situaţie cât merge şi campania de vaccinare, în mod paralel”, a spus Raed Arafat.

Persoanele care vin din țările cu risc mare de transmitere a coronavirusului, iar tetsul nu garantează cu exacitate dacă este pozitiv sau nu, ei pot intra în carantină timp de 8 zile.

„Şi atunci testul ne garantează când vii că nu eşti pozitiv.

Apoi, intri în carantină cel puţin 8 zile până faci al doilea test. Dacă al doilea test este negativ, la 10 zile ieşi. Rămâne sistemul cu 8 zile şi 10 zile ieşirea. Testul de intrare în ţară că eşti negativ este foarte important”, a adăugat șeful DSU.

Raed Arafat a mai adăugat că în România s-a vaccinat până acum 2% din populație. În ciuda tuturor criticilor, campania de vaccinare  împotriva coronavirusului dă roade. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Noi restricții în județul Ilfov. Barurile, cluburile, sălile de spectacol și cele pentru jocuri de noroc vor fi închise

Stella, fetița de patru ani, paralizată pe viață din cauza coronavirusului, care i-a luat și tatăl

Declarația pe propria răspundere pentru testarea copiilor simptomatici! Totul se poate doar cu acordul părinților

Răzvan Fodor o înlocuiește pe Gina Pistol la „Chefi la cuțite”?

Anunț major despre punctul de pensie. Surpriză uriașă pentru pensionari. Cât va fi pensia minimă în 2021

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Dramă în România. Fotbalist de 20 de ani, mort în urma unui accident rutier

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies