Raed Arafat face anunțul momentului. România se pregătește de vârful epidemiei

Raed Arafat a declarat că există analize care arată că vârful epidemiei de COVID-19 este aşteptat în România în perioada 22-26 aprilie.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Raed Arafat face anunțul momentului. România se pregătește de vârful epidemiei
Raed Arafat

Când va fi atins vârful epidemiei de COVID-19 în România?

Raed Arafat a anunțat duminică seară că se așteaptă ca vârful epidemiei de coronavirus în România să fie atins la sfârșitul lunii, mai exact în perioada 22-26 aprilie. Cu toate astea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență avertizează că măsurile trebuie menţinute şi după ce vârful epidemiologic va fi atins. 


In articol:

"Sunt două aspecte: există o analiză care arată că va fi cel mai probabil atins vârful chiar în perioada 22-26 aprilie, dar acest lucru poate să se schimbe şi poate să se ducă mai încolo, depinde de mai multe aspecte. La  acest moment vârful este prevăzut către sfârşitul lunii aprilie, probabil începutul lunii mai, dar aceste date pot să se schimbe în final.

Citeste si: În România nu se moare doar de COVID-19! 6 cazuri de decese provocate de frică și indolență!

Citeste si: Informații noi în cazul fermierului amendat pentrucă nu a trecut ora pe declarație! Bărbatul a sunat la 112 și a reclamat un abuz! Cum i-au răspuns polițiștii?

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Războiul dintre SUA și China se amplifică. Cum vrea Trump să își afirme dominanța în fața lui Xi Jinping?

Ideea stării  de urgenţă este că nu poţi să iei anumite măsuri. Limitarea libertăţilor fundamentale se poate face numai în cadrul stării de urgenţă, iar carantinarea unei persoane, când o faci în masă (...) aici în mod normal această decizie este corelată de prezenţa stării de urgenţă”, a afirmat Raed Arafat, dumnică seară, la Antena 3.

Raed Arafat face anunțul momentului. România se pregătește de vârful epidemiei
izoletă

„În fiecare ţară a apărut personal medical infectat, este inevitabil”

Totodată, șeful DSU a vorbit și despre situația personalului medical din România.

„În fiecare ţară a apărut personal medical infectat, este inevitabil. Problema noastră este procedura de izolare a personalului medical care este negativ, vom analiza această situaţie la începutul săptămânii viitoare, să vedem care e procedura pe care să o urmăm să nu pierdem din ce în ce mai mult personal sănătos doar prin izolare. În acelaşi timp, personalul medical, dacă este orice suspiciune, acest personal este îmbrăcat, dacă are mască, are tot, şansa să se transmită este foarte mică”, a adăugat Raed Arafat. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre Paște! Ce trebuie să faci în Săptămâna Patimilor, ce rugăciuni trebuie să spui zi de zi! Ce trebuie să faci în Noaptea Sfântă a Învierii și cum să...

Fost senator, amendat după ce și-a scos soția la masă la malul mării, în plină pandemie. Reacția lui este uluitoare: „Nu am încălcat nicio lege”

Breaking news. Sinucidere în plină pandemie. Un bărbat s-a aruncat în fața metroului

România se află sub amenințare. Un fenomen meteo extrem de rar va lovi țara noastră. Cum ne va afecta?

Moarte cumplită a unui bărbat. Și-a găsit sfârșitul după ce a mâncat lemn-dulce în exces

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies