Raed Arafat, noi dezvăluiri despre Omicron, certificatul verde și restricțiile de sărbători! "Este posibil ca și la noi să se considere că două doze nu asigură suficientă imunitate!"

Șeful DSU, Raed Arafat, a afirmat că este posibil ca certificatul verde să nu mai fie valabil fără doza trei de vaccin. De asemenea, Raed Arafat a mai dezvăluit care este situație cu privire la Omicrom, dar și în ceea ce privesc restricțiile de sărbători.

Autor: Georgiana Maria Anghel

In articol:

Raed Arafat a făcut o serie de dezvăluiri cu privire posibilele reglementări în ceea ce privește situația epidemiologică din țara noastră.

Șeful DSU suține că este posibil ca două doze de vaccin să nu mai fie suficiente pentru a asigura imuitatea. De asemenea, acesta a mai vorbit și despre restricțiile de sărbatori și noua tu

Raed Arafa, despre posibilitatea unie noi reglementări, privind certificatul verde:"cele două doze au expirat"

Seful DSU, Raed Arafat, susține că mai multe țări au adoptat decizia ca  certificatul verde să valabil doar după a treia doză de vaccin. Acesta a mai dezvăluit că pe plan european există țări care solicită a treia doză să fie obligatorie pentru a activa certifcatul verde. De asemenea, șeful DSU a mai declarat că, în cazu în care nu ai doza booster să se considere că a cele două doze de vaccin au expirat. 

“Sunt mai multe țări care au luat o astfel de decizie, în Austria, Israel și alte țări.

Pe plan european sunt țări care solicită a treia doza să fie obligatorie pentru a se recunoaște certificatul verde, dar aceste decizii se pot lua unitar la nivel european, la nivelul Uniunii Europene. (...)  Această decizie se ia pe bază științifică și avem studii clare care arată că oamenii cu doar 2 doze și pentru care a trecut ceva timp de la vaccinare au protecție foarte scăzută, mai ales în fața noilor variante.
(....) 
Este posibil ca în cazul în care nu ai booster-ul să se considere că cele două doze au expirat. Sunt studii științifice efectuate în centre universitare și există argumente științifice în acest sens. Dacă studiile arată că rămâi fără imunitate, atunci este posibil ca și la noi să se considere că două doze nu asigură suficientă imunitate”, a declarat Raed Arafat. 

Ce spune Raed Arafat despre Omicron? 

Raed Arafat consideră că Omicron va deveni tulpina dominantă în țara noastră dar putem înârzia transmiterea. Acesta consideră că formele de boală nu sunt atât de servere, compartativ cu cele precedente. 

Cu toate acestea, Raed Aafat susține că nu trebuie să ne liniștim și că cel mai bine ar fi să ne prevenim răspândirea virusul pe cât de mult posibil, deoarece putem să ne protejăm. 

Citeste si: Loredana Chivu se luptă cu kilogramele în plus. „Urmează să fac o operație. Nu este o boală… este o afecțiune”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, 12 decembrie 2021! Peste 700 de cazuri, înregistrate în ultimele 24 de ore

“Cu cat vom intarzia, cu atat va fi mai lin atat impactul sanitar, cat si in ceea ce priveste celelalte aspecte, inclusiv cele economice (...) Studiile și analizele făcute spun că vaccinurile actuale au un grad de protecție, mai ales pentru a nu face forme grave și a nu ajunge cu un grad de infecție la spital. Deja 2 doze nu mai sunt suficiente pentru a recunoaște că o persoană este vaccinată. Chiar dacă serveritatea e mai scazută, dacă ea infectează mult mai mulți oameni, impactul asupra sectorului sanitar va fi mult mai mare. Asta înseamnă că vom continua să avem un număr semnificativ de cazuri în ATI și UPU.(...) Eu nu aș sta liniștit acum. Aș lua scenariul ceva mai pesimist și dacă se va întampla altfel atunci vom schimba”, a explicat șeful DSU. 

Raed Arafat, despre restrcțiile de sărbători

Raed Arafat îndeamnă românii să  se protejeze de sărbători și să nu se relaxeze, deoarece primejdia nu a trecut. Mai mult, șeful DSU susține că, dacă vrem să mergem în vizită la prieteni sau rude,m ar fi bine să ne face un test Covid-19 pentru mai multă siguranță. 

Citeste si: Cum putem evita infectarea cu COVID-19 de sărbători?! Dr. Adrian Marinescu a oferit câteva sfaturi: ”Trebuie să fim realiști”

“La bunici dacă vrem să mergem, mai ales cei care vin din afară, poate a fi testat nu e rău. Să știm că nu avem o problemă. Dar să se înțeleagă, nu e obligativitate. E o decizie individuală. Eu am zis foarte clar care e abordarea, masa nu se ia cu mască. Asta înseamnă că putem să ne protejăm mai mult dacă nu suntem pozitivi“, a mai adăugat Raed Arafat. 

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Program bănci Revelion 2022. Vezi ce program de funcționare au instituțiile financiare de sărbători

Bogdan Mocanu, mărturisiri cutremurătoare despre accidentul grav în care a fost implicat: "Îi curgeau cioburi și i s-a umplut fața de sânge"

Bilanț coronavirus 21 decembrie 2021! Numărul cazurilor înregistrate în ultimele 24 de ore, dublu față de ziua precedentă

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vestea serii despre Liviu Dragnea! Anunțul cumplit venit chiar acum. ESTE ȘOC TOTAL

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Vladimir Putin a avut cancer în urmă cu mai mulți ani. Cine a făcut dezvăluirea incredibilă

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies