Raed Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei! Alexandru Rafila vrea să-i taie din atribuții: „Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”

Alexandru Rafila anunță decizia pe care o va lua dacă va ajunge la conducerea Ministerului Sănătății.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Alexandru Rafila, ministrul propus al Sănătății, a anunțat care vor fi primele măsuri pe care le va adopta în momentul în care va ajunge la cârma instituției. Pe lângă pregătirile pentru valul cinci al pandemiei de coronavirus, deputatul PSD mai vrea să taie din atribuțiile pe care le are Direcția pentru Situații de Urgență (DSU) în propunerea și hotărârea restricțiilor. 

Profesorul a precizat că structura pe care o conduce Raed Arafat și-a depășit atribuțiile în timpul pandemiei de coronavirus și a intrat peste competențele Ministerului Sănătății, care este instituția ce trebuie să ia decizii în contextul crizei sanitare. 

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul administrației și internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să acces o astfel de soluție. Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de

sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, scenariu sumbru cu peste 700.000 de noi decese. Bilanț COVID-19 tragic în Europa

Nu este atributul DSU să reglementeze modul de funcționare a sistemului de sănătate”, a explicat Alexandru Rafila pentru România TV.

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

[Sursa foto: Captură video ]

Alexandru Rafila: „Raed Arafat își face bine treaba” 

Ministrul propus al Sănătății a mai precizat faptul că șeful DSU și-a făcut bine treaba în calitate de coordonator, însă nu intră în atribuțiile structurii pe care o conduce să ia decizii pentru sectorul sanitar. Astfel, Alexandru Rafila consideră că atribuțiile cu privire la sănătatea publică trebuie restabilite. 

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila spune că: ”Nu există contraindicație absolută pentru vaccin”. Recomandările specialistului

„Dânsul își face bine treaba în calitate de coordonator al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), însă este un lucru pe care trebuie să-l discutăm și să-l spunem foarte clar: dacă Ministerul Sănătății are responsabilitate pe sectorul de sănătate, deciziile trebuie să le ia Ministerul Sănătății, nu altă structură guvernamentală”, a mai declarat ministrul propus al Sănătății pentru aceeași sursă citată anterior. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

La cei 100 de ani ai ei, o bunică din Neamț s-a vaccinat cu doza trei împotriva COVID-19: ”Ce m-a ţinut în viaţă a fost încrederea în medici"

Speak este în doliu! Ultimul bunic al artistului a murit de COVID-19: „Nu a vrut sa se vaccineze”

Bilanț coronavirus, 23 noiembrie 2021! Au fost raportate peste 2.700 de cazuri noi și 276 de decese

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Se întâmplă lângă graniţa cu România! Vladimir Putin a dat ORDIN. Rusia e pregătită

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Experții dezvăluie ce se întâmplă când mori. „Creaturi teribile” până la teoria nebunească deja vu

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies