Raed Arafat și industria ospitalității, în război din cauza noilor restricții: „Industria HoReCa trebuie să înţeleagă”

Patronii din horeca sunt nemulțumiți de ultimele reguli impuse ca uramre a creșterii explozive de cazuri de infectări.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Reprezentanții industriei ospitalității și-au arătat nemulțumirea față de noile restricții implementate de luni, 25 octombrie 2021, pe fondul creșterii alarmante a cazurilor de infectări cu COVID-19 și a deceselor provocate de virus. 

Aceștia nu sunt de acord cu ultimele reguli impuse de autorități. În aceste momente, restaurantele, barurile, cafenelele funcționează doar la 50% din capacitate, nu au voie să primească decât clienți care pot face dovada că s-au vaccinat sau că au trecut

prin boală și au un program impus de Guvern la care trebuie să închidă locațiile.

Raed Arafat le răspunde reprezentanților horeca 

Șeful DSU spune că înțelege problemele cu care se confruntă industria, însă nu se poate să lupți cu un virus precum SARS-CoV-2 și să nu existe restricții în restaurante, baruri sau cafenele. Autoritățile au încercat în valul patru al pandemiei de coronavirus să nu impuna carantina națională. Dacă o astfel de măsură ar fi fost adoptată, atunci restaurantele ar fi funcționat doar în regim de delivery.

Citeste si: A MURIT! Mulţi nici nu ştiau că este bolnavă... E doliu în muzica populară românească!- bzi.ro

„Nu putem combate pandemia şi când ajungem la faza în care suntem pe dorinţele industriei HoReCa – îmi pare rău! Deci industria HoReCa, la fiecare val, a avut supărări şi nu era mulţumită şi am înţeles cu toţii, a înţeles şi Guvernul, a înţeles

toată lumea. La acest moment, industria HoReCa funcţionează mai departe, nu s-au închis restaurantele, nu s-au închis cafenelele, nu s-au închis hotelurile, dar s-au pus nişte reguli.

Citeste si: Când devine certificatul verde COVID obligatoriu pentru angajații de la stat. Raed Arafat, explicații: „Legea se dezbate în Parlament”

Industria HoReCa trebuie să înţeleagă că, dacă acest lucru nu se făcea în acest mod, în această fază se ajungea la închidere.

Dar nu s-au închis, s-au pus nişte reguli. Dacă industria HoReCa vrea să ne spună acuma că să lăsăm şi la 10 la mie situaţia ca ei să facă toate conferinţele şi cursurile şi business as usual, înseamnă că noi nu vom controla situaţia niciodată.

Citeste si: Când se recuperează vacanța forțată a elevilor de două săptămâni. Ministrul Educației anunță: "Avem o cerere pe care eu înțeleg să o susțin"

Aşa că trebuie şi ei să înţeleagă partea noastră care combatem această pandemie, şi combatem acest virus şi efectele lui. Am ajuns la o fază în care va trebui, la acest moment, controlată. Controlul s-a ales să nu se facă printr-un lockdown total, dar totuşi anumite măsuri trebuie să se implementeze”, a declarat Raed Arafat la un post de televiziune. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Scandal în Parlament pe tema certificaului verde! Liderii AUR au intrat cu forța în ședința Comisiei de Sănătate

Andrei Baciu, mulțumit de evoluția vaccinării anti-COVID: „Să nu fim singura țară din UE care va avea valul 5”

Noi restricții se impun în București! Iată care sunt acestea

2022 va fi un an plin de SUCCES pentru tine!

Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să înţelegeţi

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies