Raed Arafat trage semnalul de alarmă: „Sunt mult mai multe cazuri decât cele confirmate. Încă nu am ajuns la ce e mai greu”

Raed Arafat a declarat, în urmă cu puțin timp, că numărul cazurilor existente este mult mai mare decât cel al cazurilor confirmate.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Raed Arafat trage semnalul de alarmă: „Sunt mult mai multe cazuri decât cele confirmate. Încă nu am ajuns la ce e mai greu”
Arafat

Arafat: Nu avem cum să ajungem la toate cazurile

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, afirmă că în România, la fel ca în orice ţară cu transmitere comunitară a virusului SARS-Cov-2, numărul cazurilor de îmbolnăvire este „cu mult mai mare” decât cazurile diagnosticate, el susţinând că în România „încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu”


In articol:

„Ca în orice ţară care are COVID şi care se răspândeşte comunitar, cum este la noi, cazurile existente sunt mult mai multe decât cazurile care sunt confirmate. Sunt mulţi simptomatici uşor şi asimptomatici, ăsta e şi motivul pentru care am recomandat să poarte masca, pentru că nu ai cum să ajungi să confirmi toate cazurile, este imposibil dar clar că trebuie crescut numărul testelor. Lucrurile vor deveni mai uşoare pe parcurs, depinde acum şi cum evoluează lucrurile”, a afirmat Raed Arafat sâmbătă seară, la Digi 24.

Pe de altă parte, acesta a precizat că în România nu a trecut perioada cea mai dificilă în ceea ce priveşte gestionarea epidemiei. 

„Încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război pentru că va creşte încă numărul înainte să scadă. (...) Este posibil ca numărul pacienţilor de terapie intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare”, a subliniat Arafat.

Citeste si: Roxana Marinescu, declarații sfâșietoare, după ce a fost diagnosticată cu COVID-19: „Am văzut moartea cu ochii. Eram rece ca un cadavru”

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Previziunile sumbre ale specialiștilor! Ne apropiem cu pași repezi de vârful pandemiei de coronavirus. Ce se va întâmpla în țara noastră

Citeste si: Al doilea cadru medical a pierdut lupta cu viața din cauza coronaviruslui. Despre cine este vorba

El a precizat că perioada grea despre care susţine că urmează depinde foarte mult de comportamentul populaţiei, spunând că impactul major este pe secţiile de terapie intensivă şi la unităţile de primiri urgenţe care au paturi ATI. 

Vine o perioadă grea pentru personalul medical

Medicul mai afirmă că perioada care urmează va fi una foarte grea şi pentru personalul medical, că este posibil să se treacă la orar de lucru de 12 ore cu 12 ore libere, dar şi că este posibil ca alte specialităţi să trebuiască să îi ajute pe anestezişti, infecţionişti şi internişti.

Raed Arafat a precizat că din discuţiile cu medicii italieni a aflat că realizarea unei analize cu un computer tomograf poate arăta prezenţa coronavirusului, fără a mai fi nevoie să se aştepte rezultatul unui test PCR

Raed Arafat relatează de asemenea că apar teste din ce în ce mai rapide pentru depistarea bolii, care nu durează ore, ci doar câteva zeci de minute şi se va ajunge ca pacienţii să fie testaţi pe secţiile spitalelor.

„Numărul aparatelor PCR a crescut mult în ţară şi înţeleg că şi numărul testelor este în creştere, aşa că vom depista din ce în cel mai multe cazuri şi asta poate să explice şi creşterea numărului cazurilor”, a precizat Arafat, potrivit News.ro.

Urmatorul articol
Citește și:

Carmen de la Sălciua a luat decizia cea mare: „Mă mărit”

Încă opt decese provocate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 290

Fanii Simonei Gherghe sunt în delir. Vedeta a făcut marele anunț în urmă cu puțin timp

Rezultate parțiale Alegeri Locale București: Gabriela Firea 39 %, Nicușor Dan 47,2%, Traian Băsescu 8,6 %

Rezultate finale Alegeri Locale 2020! Date oficiale BEC. Live Update cu numărătoarea voturilor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies