Raluca Turcan, declaraţie de ultim moment despre situaţia şcolară: „Repetarea anului școlar este un scenariu posibil”

Vicepremiearul Raluca Turcan a declarat luni dimineaţă că sunt luate în calcul trei scenarii posibile vizavi de sistemul educațional, în contextul epidemiei de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit luni dimineaţă despre posibilele soluţii care s-ar putea aplica în domeniul eduacţiei, în contextul pandemiei de coronavirus. Un scenariu posibil este acela al îngheţării anului şcolar. 

Citeste si: Coronavirus: Mesajul tranşant al unui primar: "Suntem stresați că stăm acasă... stresați erau bunicii noștri care mergeau la război!|

Citeste si: Ce bogat e senatorul care are coronavirus, urmărit penal pentru că a infectat mai multe persoane! Vergil Chițac are o vilă la Marea Neagră și o pensie cât salariul de la Parlament!

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Raluca Turcan a dezvăluit ce s-ar putea întâmpla cu sistemul educaţional în plină pandemie de coronvirus 

Coronavoirus a închis toate şcolile şi i-a obligat pe profesori, elevi şi studenţi să treacă la sistemul de predare online. Cu toate că cei mai mulţi au îmbrăţişat noul sistem, există o problemă în cazul evaluărilor. Autorităţile nu s-au hotărât încă în privinţa modalităţii evaluarilor, în cazul în care pandemia nu se va termina curând. 

Citeste si: Coronavirus Romania - Raed Arafat: "Virusul nu se ia de pe haine". Unde rezista coronavirus cel mai mult

„Sunt 3 cazuri posibile, din perspectiva mea. Unul ar fi ca anul scolar să continue și evaluarile să fie asa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins pentru că deja se prefigurează închiderea scolilor peste perioada anunțată”, a spus Raluca Turcan la RFI.

În plus, vicepremierul a mai declarat că urmăreşte evoluţia cursurilor online şi în funcţie de părerile primite de la profesori autorităţile vor lua o decizie şi în privinţa evaluărilor. 

„Dar vom vedea, e foarte dificil acum să spunem care e soluția. Preferăm să urmărim în fiecare zi cum se predă copiilor prin metoda online. Toate scenariile sunt posibile, nu există o țară unde să nu fie luate în considerare toate scenariile”, a mai precizat Raluca Turcan.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

După ce a ars ca o torță, mormântul regretatei Denisa Manelista a fost refăcut! Epitaful ei este... sfâșietor

Coronavirus Spania. Numărul deceselor a crescut cu 30%, în 24 de ore

Al treilea deces în România, din cauza coronavirusului

O femeie care a refuzat să stea în carantină, imobilizată de polițiști și luată cu forța de pe stradă |VIDEO

Staful zilei, marți, 22 septembrie 2020. Berbecii, puși în fața unei decizii dificile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies