Raluca Turcan și-a dorit în copilărie să devină pensionar! Își mai dorește și astăzi acest lucru? Răspunsul fabulos al fostului ministru al Muncii: "Vă dați seama că eram un copil atunci când am spus asta"

Raluca Turcanu a oferit un răspuns neașteptat la întrebarea dacă și-ar dori să fie pensionar în România, în situația din prezent.

Autor: Ioana Stan

In articol:

În copilărie Raluca Turcan își doreai să se facă pensionară. Invitată în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", de la Kanal D, fostul ministru al Muncii a fost întrebată dacă și astăzi și-ar mai dori să fie pensionară, având în vedere toate aspectele ale sistemului de pensii.

"Vă dați seama că eram copil atunci când am spus. Acum îmi doresc să muncesc și să ofer României. Dar îmi doresc în același timp ca pensionarii să se simtă respectați din partea oamenilor politici și nu priviți în permanență ca o masă de manevră. Lucrul acesta mi se pare dezgustător pe fond pentru orice om politic.", a răspuns Raluca Turcanu în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai".

Raluca Turcanu: "Întotdeauna am avut un respect față de pensionarii din România"

Raluca Turcan și-a dorit în copilărie să devină pensionar! Își mai dorește și astăzi acest lucru

Raluca Turcan, invitată în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai"

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Guvernul anunță majorarea pensiilor. Pentru ce categorii de angajați va fi aplicată mărirea?

Citeste si: În ce stare se află Nikita de România, după ce a ajuns în comă la spital! Decizia luată de medici- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Raluca Turcan, în calitate de ministru al Muncii, a propus o nouă formulă de calcul al pensiilor cu majorări bazate pe creștere economică, egalizarea vârstei de pensionare la bărbați și femei la 65 de ani, oferirea de stimulente pensoanelor care aleg să rămână în câmpul muncii până la 70 de ani.

"Întodeauna am avut un respect față de pensionari și oarecum, cu toate că sunt mulți pensionari și mulți dintre ei victime ale unor manipulări politice grosolane, m-am ambiționat ca în materie de pensii să spun adevărul, să nu mint. Consider și acum că dacă aș minți în materie de pensii e ca și cum mi-aș minți părinții care au fost profesori 40 de ani.", a spus Raluca Turcanu.

Citeste si: Raluca Turcan, replică neașteptată pentru un cetățean care s-a plâns că nu poate să trăiască cu salariul minim: „Sunt part-time-uri”

Din 5 milioane de pensionari cât are România la ora actuală, peste un milion dintre ei se chinuiesc să trăiasca dintr-o indemnizație socială pentru pensionari de maximum 1000 de lei.

"În materie de pensii, statul român trebuie să fie mult mai cinstit.În primul rând, să le spună oamenilor că există varianta ca din 5 miliaone de pensii, printr-o formulă pe care am lăsat-o la Ministerul Muncii și care urma să intre în dezbatere și verificată de experți internaționali, să crească mult mai mult pensiile care acum sunt mici. De asemenea, consider că în materie de pensii este absolut firesc ca orice perioadă contributivă pe care a avut-o un om în decursul activității profesionale să fie luată în calculul pensiei. Este o chestiune de dreptate, de justiție. Dacă a avut ore suplimentare cu care a contribuit, da, atunci să fie luate în calcul la pensie.

De asemenea, cred că există o variantă și pentru beneficiarii de pensii speciale.", a mai spus fostul ministru al Muncii în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai".

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cresc indemnizațiile sociale de la 1 martie 2022. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Se dau bani de la stat! Ce categorie de români e vizată? Anunț de la Ministerul Muncii: „2.250 lei pentru fiecare”

Ce salariu are un parlamentar în 2022, comparativ cu salariul minim pe economie

Cât de afectate vor fi zodiile de Mercur Retrograd în Fecioară

NENOROCIREA care s-a abătut asupra României. Aceste zile sunt critice. Au ANUNȚAT OFICIAL

Vlăduța Lupău a născut un băiețel! Ce nume unic i-a ales micuțului său

Un alt produs consumat de români în cantități industriale devine lux. La ce preț a ajuns

Dan Petrescu, DEMIS de la CFR Cluj – Mirel Rădoi pregătit să-i ia locul – Planul lui Neluțu Varga după ce a făcut o criză de nervi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies