Război total între România și Ungaria. Decizie scandaloasă luată la Budapesta

Scandal diplomatic uriaș între România și Ungaria după ce autoritățile maghiare l-au lăsat în libertate pe un deputat UDMR.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Război între România și Ungaria. Decizie scandaloasă la Budapesta
Război între România și Ungaria. Decizie scandaloasă la Budapesta


In articol:

După ce a fost condamnat în România la trei ani de închisoare, fiind acuzat de corupție, fostul deputat UDMR Olosz Gergely a fugit în Ungaria. Numai că, surpriză, acesta a fost lăsat în libertate de justiția maghiară, scrie publicația Atlatszo.

Mai exact, supravegherea judiciară penală temporară a fostului parlamentar UDMR s-a întrerupt, pentru că acesta a solicitat casarea sentinței în România, potrivit publicației maghiare.

Maghiarii au suspendat procedura executării pedepsei

Tribunalul din Budapesta a suspendat procedura de preluarea executării pedepsei cu închisoarea a lui Gergely Olosz în cadrul ședinței publice din 3 decembrie 2019, după cum a declarat departamentul de presă al tribunalului ca răspuns la întrebarea de la Átlátszó Erdély, referitoare la extrădarea lui Gergely Olosz.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Suspendarea a fost propusă de Procuratura Generală din Budapesta – cu motivul că în România sunt în prezent două proceduri deschise: inculpatul a solicitat casarea sentințelor prin care a fost condamnat definitiv, iar în aceste cazuri instanţa încă nu s-a pronunțat, potrivit răspunsului oficial.

Ca urmare a acestei decizii luate de organele din Budapesta, supravegherea judiciară penală temporară a fostului parlamentar UDMR s-a întrerupt, adică el se află în libertate.

Război între România și Ungaria. Decizie scandaloasă la Budapesta
Război între România și Ungaria. Decizie scandaloasă la Budapesta

Ce spune DNA în privința lui Olosz Gergely

Gergely Olosz a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în 20 decembrie 2018. De asemenea, s-a ordonat confiscarea a 384 de mii de euro și a 400 de mii de lei de la Gergely Olosz, precum și punerea sub sechestru a completei averi.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2010 – februarie 2011, Olosz Gergely şi-a folosit influenţa, astfel cum a fost cumpărată de o grupare condusă de omul de afaceri Ion Bîrcină, pe lângă o persoană cu funcţie de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii pentru a o determina să facă anumite acte prin care să favorizeze interesele comerciale ale grupului Bîrcină legate de investiţii din fonduri europene pe direcţia Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

În 27 decembrie 2018 s-a emis un ordin european de reținere pe numele lui. Poliția din Ungaria l-a reținut pe fugar în data de 13 martie 2019.

El are o relație foarte bună cu președintele partidului KDNP, Zsolt Semjén. Fugarul Olosz Gergely a fost găzduit în Ungaria la proprietatea unui om de afaceri din Abony.

Galerie foto 
Citește și:

Gabriela Firea a dezvăluit ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor locale! Florin Pandele l-a sunat pe Ludovic Orban! "Această politică este murdară!"

Bilanț Covid-19, 29 septembrie! Peste 1.000 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Gabriela Firea, mesaj dur pentru Nicușor Dan după ce a câștigat alegerile locale! "Primarul general ales spune că..."

Polițiști, amenințați cu bătaia și jigniți de un grup de scandalagii beți. Imagini șocante din seara alegerilor locale 2020

Adriana Bahmuțeanu, dezvăluiri în premieră, după ce a pierdut alegerile la sectorul 1! ”Dan Tudorache e un tip rigid și speriat, Clotilde Armand nu știe administrație publică”...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies