Războiul dintre SUA și China se amplifică. Cum vrea Trump să își afirme dominanța în fața lui Xi Jinping?

Statele Unite ale Americii au anunțat decizia de a începe operațiuni minere pe Lună. Donald Trump a semnat un decret în acest sens.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Războiul dintre SUA și China se amplifică. Cum vrea Trump să își afirme dominanța în fața lui Xi Jinping?
SUA și China

SUA vor să înceapă operațiuni minere pe Lună

Donald Trump a luat decizia de a începe operațiuni miniere pe satelitul natural al Pământului, astfel că lupta dintre marile puteri pentru resurse intră într-o altă dimensiune. Președintele Statelor Unite ale Americii își dorește să înceapă aceste operațiuni pe Lună cât mai curând, astfel că a semnat un decret prezindențial în ceea ce privește acest aspect, informează BBC.


In articol:

Citeste si: Fost senator, amendat după ce și-a scos soția la masă la malul mării, în plină pandemie. Reacția lui este uluitoare: „Nu am încălcat nicio lege”

Citeste si: Lidia Buble a făcut marele anunț. Ieri declara că s-ar putea să fie însărcinată, iar azi a venit vestea cea mare

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Breaking news. Sinucidere în plină pandemie. Un bărbat s-a aruncat în fața metroului

Decretul prezidențial semnat de Trump specifică în mod clar că Statele Unite ale Americii au dreptul de explorare, minare și folosire a resurselor din spațiu. Totodată, actul mai precizează că SUA nu văd spațiul cosmic ca pe un loc comun pentru resurse și că nu au nevoie de permisiune sau de reglementare internațională pentru a începe aceste operațiuni.

Motivul pentru care Trump ar vrea să mineze în spațiu ar putea fi vechea rivalitate dintre China și SUA. Hotărârea ar fi putut să fie luată în condițiile în care SUA are mai puțin acces la minerale, față de alte părți ale lumii. Minarea în spațiu ar putea fi modul prin care Donald Trump vrea să își afirme dominanța față de China.

Urmatorul articol
Citește și:

România se află sub amenințare. Un fenomen meteo extrem de rar va lovi țara noastră. Cum ne va afecta?

Focarul de coronavirus este de necontrolat! Un al treilea spital din România va fi militarizat

Tăriceanu: Nu vreau să votez prelungirea stării de urgenţă pentru că văd că deschide practic drum liber abuzurilor.

Țara în care bilanțul oficial e departe de realitate. Oamenii mor, sunt incinerați și aruncați în apă

Live Video În căutarea adevărului - Ediția de marți, 22 septembrie - Vezi emisiunea Online | Episodul 337, BOLNAVUL MINCINOS

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies