Răzvan Botezatu, provocare incredibilă pentru ministerul Sănătății! ”Să știți, domnule ministru, că suntem oameni, nu bau-bau! Poate nu ar strica să...”

Răzvan Botezatu, celebrul prezentator tv care și-a recunoscut homosexualitatea, a decis să se implice într-o cauză socială de maximă importanță pentru comunitatea gay și face un apel public la reprezentanțiim din Ministerul Sănătății pentru a-i ajuta.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu

fara descriere


In articol:

”Este o chestiune de viață și de moarte și doar în România nu există soluții, din toate țările civilizate”, ne-a explicat Răzvan Botezatu, motivându-și astfel dorința de a lansa o campanie socială dedicată comunității LGBT, marginalizată în țara noastră.

Citeste si: Ricky Martin și soțul lui așteaptă al doilea copil. Ce transmit cei doi

Citeste si: Căsătoria între persoane de acelaşi sex, legalizată în Taiwan

Citeste si: Mari voievozi romani au fost homosexuali! Petru Cercel era unul dintre favoritii lui Henric al III-lea!

Mai exact, Răzvan Botezatu, la fel ca și alții asemenea lui, a descoperit că, în Germania, dar și în alte țări ale Uniunii Europene, autoritățile se implică la modul cel mai serios pentru a-i proteja pe cei din comunitatea gay împotriva virusului HIV, cel care produce cumplita boală SIDA, flagelul secolului. ”Este o pastilă care salvează vieți. În Germania este decontată în întregine de Cassa de Asigurări de Sănătate. În România, nimi măcar nu se găsește, ceea ce este cumplit. Este o pastilă care, odată luată, te ferește de HIV și, în acest fel s-ar simți mai protejați și cei din comunitatea noastră. Adică, să știți, domnule ministru Victor Costache, că suntem oameni, nu bau-bau! Poate nu ar strica să vă implicați, mai ales că, din ceea ce îmi amintesc, nu susțineați, ca alții, că dragostea trebuie făcută doar între femei și bărbați”, spune Răzvan Botezatu.

fara descriere

Mai mult decât atât, a explicat celebrul prezentator TV care și-a recunoscut homosexualitatea, medicamentul pe nume PrEP nu se găsește la noi în țară. ”Toți amicii mei care fac parte din com,unitatea LGBT mă sună, mă roagă să le iau din Germania. La noi în țară nu se găsește, iar România este plină de oameni infectați cu HIV, mai ales printre cei din comunitatea gay. Și ar fi simplu, Ministerul Sănătății ar putea să se implice, să slaveze vieți cu duiumul, mai ales că, în principiu, chiar asta este treaba lui. În Germania, pastila se găsește de ani buni, înainte se plătea jumătate – era 100 de euro o cutie cu 30 de pastile -, acum se dă gratuit pentru noi, dar comunitatea de aici, mai vizibilă, fără să fie marginalizată, a putut să se lupte pentru asta. În România, dacă ești gay, ești desconsiderat, de aceea fac apelul public, poate cineva își va rupe câteva minute să se ocupe și de noi. Adică, să fim sinceri, și homosexualii din România muncesc, plătesc impozite, au și ei, măcar teroretic, niște drepturi, dar nimeni nu vrea să scoată un cuvințel și să îi bage în seamă”, a mai spyus Răzvan Botezatu.

Vezi ce medicament si ce efecte are pastila pe care o cere Razvan Botezatu Ministerului Sanatatii si lui Victor Costache, ministrul de resort, doar pe stirilekanald.ro

 

Răzvan Botezatu a recunoscut că este homosexual, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro

fara descriere

"Am fost agresat atât fizic cât și verbal doar pentru că unii presupuneau că aș fi gay. Am fost împins de multe ori, etichetat și pus la zid. Au fost multe nopți în care am plâns. Observațiile homofobe se fac mereu ... "E gay!" - o sentință pe care am auzit-o din nou și din nou, chiar de la oameni apropiați de mine. Și sincer ... nu-mi pasa. Cred că sunt liber să iubesc pe cine vreau eu ... și cred că nimeni nu are dreptul să judece! ", ne-a spus Răzvan Botezatu.

"Am hotărât să nu mai ascund, am obosit să port masca unui heterosexual. Sunt gay și cu asta basta. Sunt gay, și ce dacă nu sunt altfel? Nu sunt tot Răzvan Botezatu? Schimbarea de care vorbim sunt doar în intimitate, în rest sunt același om. Doar că nimeni nu ar trebui să judece ce facem în momentul în care ne manifestăm iubirea. Mă simt eliberat că nu mai trebuie să mă ascund" , a spus, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, Răzvan Botezatu.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate